Преди няколко дни имах ситуация, в която трябваше да предприема

...
Преди няколко дни имах ситуация, в която трябваше да предприема
Коментари Харесай

Мъртвопиян бездомник пред жилищен вход във Варна държа майка с деца като заложници у дома


" Преди няколко дни имах обстановка, в която трябваше да подхваща съответни дейности като домоуправител на входа след сигнал на майка с две деца, че не могат да излязат, защото входната врата е заградена от мъж в безпомощно положение, със събути панталони. Жената беше изплашена и не знаеше какво да прави, откакто към този момент беше подаден сигнал на тел. 112. Аз също позвъних и настоях да изпратят полицейски екип. Не бях вкъщи, съседите ме осведомиха, че са пристигнали служители на реда и са споделили, че е остарял познайник и съгласно тях ще си тръгне, когато изтрезнее, както и различен път. 

Тъй като до тялото на индивида е имало празно шише от алкохол, а от устатата му е излизала пяна, позвъних на тел. 112 още веднъж, този път с гледище да пристигна кола за спешна помощ, тъй като не беше ясно какво е здравословното му положение. От там дадоха отговор, че са наясно със случая, тъй като полицията към този момент е идвала и не се постанова да се намесят. 

Позвъних още един път на тел. 112 и този път настоятелно заявих, че в случай че въпросният скитник съгласно тях няма потребност от помощ, то ние имаме, тъй като не смеем да го местим и има дами и деца, които стоят като заложници по домовете си и се опасяват да го избутат и прескочат.

Тогава дежурния служител на реда прояви схващане и сподели, че ще прати хора да го изместят. 

Така на място са се отзовали трима униформени, които са разбудили мъжа и са го изместили някъде другаде, къде, мога единствено да предсказвам. В случая служителите на реда просто са показали човечност и са ни помогнали за решение на казуса, само че този човек можеше в действителност да се нуждае от здравна помощ, а те не са медици, с цел да преценяват това. Зная, че по принцип при подаване на сигнал за човек в безпомощно положение на място постоянно идва полиция и екип от медици. Разбирам и това, че сега медиците ни са претрупани от работа.

Проблемът идва и от обстоятелството, че от дълго време във Варна няма отрезвително, където да настаняват хора в сходно положение и там да се реши дали те имат потребност от спомагателна здравна помощ, защото тази преценка явно не е работа на служителите на реда. 

Въпреки цялото схващане, което демонстрирам, въпреки всичко би трябвало да е ясно коя е институцията, която може да помогне на жителите в такава обстановка ", показа нашият четец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР