Преди няколко дни гледах първия епизод на един нов уеб

...
Преди няколко дни гледах първия епизод на един нов уеб
Коментари Харесай

Помощ, той живее с майка си!

Преди няколко дни гледах първия епизод на един нов уеб сериал. Грабна ме заглавието - 10 първи срещи.

Напомня ми за тези симпатични филми, които се снимаха сред 2000 и 2005 година и които обичах да виждам, когато бях на 20 и няколко... Като да вземем за пример "Как да разкараш гаджето за 10 дни ", "Събудих се на 30 ", "Сватбеният сътрудник " или "Наистина обич ".

Макар от дълго време да съм надраснала тийнейджърските страсти със срещите, гаджетата, опознаването на следващото момче, което занапред ще уляга и ще се трансформира в мъж, не мога да скрия обстоятелството, че сериалът ми е извънредно занимателен и забавен.

Защо ли? Защото в основната героиня Теа виждам тъкмо себе си... преди 20 години. А също по този начин виждам и моята щерка - волна, търсеща, свободомислеща, тийнеджърка, която към този момент излиза на срещи с момчета от гимназията, в която учи...

Но онемявам по тази тематика, тъй като ми е болна. Трудно е да гледаш по какъв начин твоето малко момиченце става жена... и извървява тежкия за всички родители път към тази трансформация.

Та да се върнем на сериала. Той се споделя за едно симпатично благо младо момиче Теа, на което по никакъв начин не ѝ върви в любовта. Приятелките ѝ я разказват като „ малко претенциозна “ и считат, че казусът с връзките й надалеч не се крие в мъжете, а в придирчивостта й.

Затова те й оферират да взе участие в дребен опит – да направи 10 срещи с 10 разнообразни момчета и да ревизират дали по този метод тя ще успее да откри любовта.

И първата среща, несъмнено, беше с мъж, който - познайте - живее с майка си!

 n Thinkstock

Вечната класика!

Тези класики си ги имаше и по мое време, очевидно ги има и в този момент! Поне преди години момчетата отиваха в казарма и малко или доста получаваха първите същински конфликти с живота отвън майчиното крило, под което всекидневно се крият, до момента в който не се наложи да излязат от зоната си на комфорт.

Сега даже не е нужно да се отделят даже за този ангажимент.

Помня, че преди да срещна брачна половинка си, се виждах с мъж, който живееше с майка си. Уж било краткотрайно, сякаш живеел там, с цел да спести пари, които по-късно да вложи в кариерата си, сякаш по този начин било по-удобно, тъй като по този начин майка му готвела и перяла и по този начин той имал повече свободно време да работи за фантазиите си. За благополучие, знам какво се случва с този мъж и през днешния ден. Не се учудвайте - към момента живее с майка си. Нито е фамилен, нито е прокопсал в професионален проект.

 n Thinkstock

Моята най-хубава другарка Галя пък направи грешката да се омъжи за един господин в първите години след идването на демокрацията, който я накара да живеят при родителите му, сякаш единствено за година. Галя живя там цели 10 години. Докато чашата на търпението не преля и тя осъзна, че всички проблеми в брака ѝ идваха не от самия й брачен партньор, а от това, че бракът е за двама, не за двама плюс свекъри, сватове, чинки, лели, очинайки, чичовци, вуйчовци и по този начин нататък...
 Ако е шоколад, дано е розов! Edna предлага Ако е шоколад, дано е розов!
Когато се изнесоха и заживяха независимо, след поредност от кавги, Галя напряко разцъфна. И бракът ѝ стартира да действа доста добре, през днешния ден с мъжа ѝ са доста щастливи, а родителите виждат единствено уикендите и на хубавите християнски празници.

Вярвам, че по този начин е вярно. Казвам го най-много за всички по-малки и по-неоптини девойки. Не се лъжете... Не се подвеждайте. Ако един мъж не се е изнесъл от родното си място, когато е бил на 19-20, с цел да учи, да се развива, да търси автономия, да търси себе си, шансът да го направи в по-късен стадий става доста дребен.

 n Thinkstock

Така че търсете тези мъже, които са поели това предизвикателство, които са излезли от зоната си на комфорт. Те си заслужават.

Нали по този начин ни учат постоянно женските уеб сайтове - в живота на един същински мъж има място единствено за една жена, само че в случай че тази жена е онази, която го е родила, надали ти можеш да застанеш сред тях. Не се задоволявай с разочарованието и посредствеността, търси оня мъж, който сега търси теб.

Автор: Симона Янева

Edna търси най-талантливите писатели измежду своите читатели! Изпращайте особено написани за нас текстове на [email protected], а утвърдените ще публикуваме в рубриката "Из edna@ ".

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

>>> За още забавни материали изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР