Преди няколко дни Европейският парламент реши (при мнозинство от 582

...
Преди няколко дни Европейският парламент реши (при мнозинство от 582
Коментари Харесай

Apple, Европейския съюз и защо искат да забранят Lightning порта на Apple

Преди няколко дни Европейският парламент реши (при болшинство от 582 против 40 гласа), че до юли тази година Европейската комисия би трябвало да прокара закони, с които да заложи обединен стандарт при зарядните за смарт телефони.

Решението е добра вест за потребителите, защото при съществуването на сходен закон ще можем да зареждаме андроидските си джаджи с кабели за iPhone и назад. Основният печеливш в тази ситуация обаче е планетата.

Мотивите на Европейския парламент са основани най-много върху обстоятелството, че непрекъснато изменящите се стандарти за портове за зареждане водят до годишно струпване на голямо количество непотребни кабели и адаптори.

По последни данни от 2016 година електронните боклуци на територията на Европейски Съюз са възлизали на тъкмо 12.3 милиона тона годишно. Именно поради това е добре да се направи всичко допустимо, с цел да бъдат сведени до най-малко.

Както обаче добре знаем, светът на смарт телефоните е разграничен на две съществени елементи - сред iOS и Android.

Повечето производители на Android преди залагаха единомислещо на mini-USB портове при смарт телефоните си, а от предходната година USB-C се трансформира в общопризнат стандарт.

От Apple обаче не биха се отказали толкоз елементарно от личния им Lightning порт, защото той е източник на много положителни доходи за компанията.

iPhone не работи толкоз добре с нелицензираните копия на Lightning кабела, което значи, че потребителите са, малко или доста, длъжни да заплащат на компанията още, с цел да зареждат телефоните си безпроблемно.

През 2018 година компанията заложи за първи път на USB-C при iPad Pro. Възможно е и тази година да пропусне да промени портовете на iPhone, считат някои софтуерни коментатори. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР