Преди няколко дни бе съобщено, че около 300 члена на

...
Преди няколко дни бе съобщено, че около 300 члена на
Коментари Харесай

Румен Христов: От СДС-Пловдив се отцепиха не повече от 10-15 души

Преди няколко дни бе обявено, че към 300 члена на Съюз на демократичните сили от Пловдив-град и област ще се причислят към новата партия на Цветан Цветанов. Според тях синята партия се е отказала от идеалите си.

 Цветанов оглави новата партия, заместител му е предприемач от Чикаго Виж още

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов съобщи в ефира на bTV, че от партията са се отделили не повече от 10-15 души - част от бившето управление на СДС-Пловдив и няколко души към тях. Той дефинира това като " стихия в чаша вода ".

" Не чакам подобен развой в цялата страна, в противен случай. Ние сме дребна групировка и сме консолидирани ", съобщи Христов. Въпреки това той си дава сметка, че не е хубаво да се губят членове.

На въпрос дали Съюз на демократичните сили би взела участие в коалиция с ГЕРБ на идващите избори, Румен Христов изясни, че когато двете партии са тръгнали дружно на евроизборите са подписали рамково съглашение.

" Казахме, че в случай че този формат е сполучлив, ще се опитаме да приключим един цялостен цикъл от избори дружно. Минаха изборите за Европарламент, минаха тези за локална власт, а в този момент предстоят парламентарни и президентски. Ако реализираме договореност от позиция на значимите неща за България, несъмнено ще бъдем дружно ", изясни ръководителят на Съюз на демократичните сили.

По отношение на митингите Христов съобщи, че синята партия не взе участие в тях, тъй като това би означавало Българска социалистическа партия да се върне на власт.

" Не може да си позволим да участваме в митинг, който би върнал главният политически конкурент на Съюз на демократичните сили още веднъж във властта ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР