Преди няколко часа Министерство на вътрешните работи (МВР) , с

...
Преди няколко часа Министерство на вътрешните работи (МВР) , с
Коментари Харесай

МВР отнема лиценза на охранителна фирма, замесена в скандалния случай с „Осемте джуджета“

Преди няколко часа Министерство на вътрешните работи (МВР), с което уведомява охранителната компания „ Делта гард “ ООД за почнала процедура за лишаване на лицензите ѝ за осъществяване на частна охранителна активност, оповестяват от Антикорупционния фонд. 

Припомняме, че от АКФ още през септември 2020 година за изнесените в следствието „ Осемте джуджета “ голям брой данни за престъпления от страна на „ Делта Гард “ и приканиха за цялостна инспекция на активността ѝ.
 Бивш посланик: ”Ипон ” и ”Делта гард ” имат контракти и за защита на стратегически обекти Бивш посланик: ”Ипон ” и ”Делта гард ” имат контракти и за защита на стратегически обекти
Историята с частните гардове на Ипон и Делта Гард, които обгазяват, бият и арестуват протестърите от името на Борисов и които се наемат...

" От предходното управление на Министерство на вътрешните работи през ноември 2020 година получихме отговор, че не са установени нарушавания на документите на „ Делта гард “, а охранителната компания е осъществявала активността си според условията на Закона за частната охранителна активност.

През май 2021 подновихме настояването си за инспекция, а преди месец Министерство на вътрешните работи ни уведоми, че изнесените данни за престъпления на „ Делта гард “ са основателни. Заедно с това Министерство на вътрешните работи ни уведоми и за 5 дисциплинарни инспекции по нашите сигнали, в това число на неназован шеф на регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи, показват още от АКФ.

Не излиза наяве какъв е мотивът за отнемането на лицензите на " Делта гард ". Охранителната компания е благосъстоятелност на Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР