Преди Националния съвет на БСП членове на партията коментираха назначенията

...
Преди Националния съвет на БСП членове на партията коментираха назначенията
Коментари Харесай

Преди Националния съвет на БСП: Коментари за тримата служебни министри

Преди Националния съвет на Българска социалистическа партия членове на партията разясниха назначенията на трима социалисти в служебния кабинет - Крум Зарков (министър на правосъдието), Весела Лечева (министър на спорта) и Явор Гечев (министър на земеделието). И тримата са от така наречен " вътрешна съпротива " в партията и са нееднократно са подлагали на критика управлението.

Според Костадин Паскалев - член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, няма никакво съображение за наказване на лицата, които са взели присъединяване в държавното управление, тъй като то е служебно, а не партийно.

" Друг е въпросът, че мен персонално ме е позор от държанието на управлението във връзка с личните й фрагменти и във връзка с президента. Това не са рецензии, това са някакви истерични излияния, които нямат нищо общо със здравия политически разсъдък. Това ще повлияе на изборния резултат ".

Припомняме, че водачът на партията Корнелия Нинова дефинира служебния кабинет като реваншистки, а, че " минимум чакахме най-големите удари да получим от президента ".

Емил Георгиев - съдружен сътрудник от " Българска социалистическа партия за България " съобщи, че въпросните трима представители на Българска социалистическа партия е трябвало да се съветват с управлението на партията, тъй като това е извънредно виновна задача.

" За връзките с Радев - президентът постъпи на правилото " няма ненаказано положително ", тъй като тъкмо госпожа Нинова го направи президент ", добави Георгиев.

Възстановеният на позицията си член на Народно събрание на Българска социалистическа партия Калоян Паргов сподели, че министрите вземат участие в служебния кабинет в персонално качество и са поканени като специалисти. Посочи, че през годините е имало и други такива случаи:

" Като Костадин Паскалев в правилството на царя, поканен за вицепремиер и министър на районното развиване. Тогава Българска социалистическа партия остана в съпротива, само че Костадин Паскалев не беше изключен. Те са в персонално качество и всяка партия би се гордяла, в случай че бъдат определени нейни представители - това е оценка за техните качества Разбира се, партията не може да се ангажира с техните дейности и да носи отговорност, тъй като уставът споделя че би трябвало да има някаква глоба, както беше с Янаки Стоилов ", разяснява той.

За връзките с президента Радев Паргов разяснява:

" С най-рейтинговия човек в страната не трябва да се караш и да влизаш в спорове, тъй като той има задоволително огромна членска маса и сложи разделянето смяна и статукво, т.е., да не настъпваме мотиката за следващ път и да се забележим резултатите най-после. Относно наказванията - не поддържаме такива ограничения, това е тематика, която разрушава доверието в партията. Има разнообразни способи да покажем нещо по-различно. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР