Преди нашата намеса никой никога не си беше помислял да

...
Преди нашата намеса никой никога не си беше помислял да
Коментари Харесай

Калина Константинова: Досега държавата е била като мащеха за “Български пощи“

" Преди нашата интервенция никой в никакъв случай не си беше помислял да включи " Български пощи " в проекта за възобновяване и резистентност, който, както знаете, към този момент е утвърден от Европейската комисия ". Това съобщи вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова, която дава брифинг за положението на " Български пощи " и аргументите стратегическата и добре планувана хакерска офанзива да успее да ги извади от строя за толкоз дълго време.

Константинова даде обещание да опровергае всички неистини, които циркулират в общественото пространство.

" Държавата е била мащеха, а не майка на “Български пощи” по времето нa ГЕРБ. За " Български пощи " се заприказва, едвам когато обявихме, че имаме проект за тяхното развиване. Споделихме от първия ден, че те са приоритет на това ръководство, тактиката ни е да ги модернизираме и да ги превърнем в обединен център за административно обслужване. Подготвихме напълно нов план в българския проект за възобновяване и усточивост ", уточни Константинова.

В събота Константинова написа във Фейсбук, че техниката в “Български пощи” е най-вече “втора употреба”, а “инвестициите в осведомителна сигурност и отбрана на данните са били редовно неглижирани " в предходното държавно управление.

Вицепремиерът написа още, че “криптовирусът е надъхан по този начин, че може да визира всички страни без Русия и страните от някогашните руски републики ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР