Преди нас имаше две оценки (на БСП и ГЕРБ, бел.

...
Преди нас имаше две оценки (на БСП и ГЕРБ, бел.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Оценката за доклада на ЕК - обективен провал

" Преди нас имаше две оценки (на Българска социалистическа партия и ГЕРБ, бел. ред.). Те се съдържат в една дума и те са " справедлив " и " неуспех ". В превод от " брюкселски " на български език, отчетът ни споделя едно разбиране от българския език, което е обвързвано с двойното позитивно отричане - " Да, да, но не ". Това сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във връзка отчета на Европейската комисия по механизма за съдействие и надзор.

" С дребни изключения, от 2009 година до момента ГЕРБ са на власт. Така че оправданията да ги търсим някъде другаде, а не в климата, или " в случай че баба ми беше мъжка ". Така Карадайъ разяснява изказването на Цветан Цветанов, че в случай че ГЕРБ е управлявала непрестанно, механизъм за надзор нямаше да има.

" Ние не отхвърляме, че в отчета е записано, че има прогрес в осъществяване на рекомендациите. Да, в някои сфери има прогрес, само че осъществяване на рекомендациите още няма. Такива да вземем за пример са достиженията в законодателството и правосъдната промяна. Но дефинитивни резултати към момента няма ", сподели още ръководителят на Движение за права и свободи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР