Преди началото на Мастърс надпреварата в Монте Карол в социалните

...
Преди началото на Мастърс надпреварата в Монте Карол в социалните
Коментари Харесай

Тенис от 50-те години: Григор надделя над Рубльов в тайбрек с дървена ракета

Преди началото на Мастърс конкуренцията в Монте Карол в обществените мрежи бе публикувано видео, в което Григор Димитров и Андрей Рубльов загатват, че са снимали нещо завладяващо, което феновете на тениса можем да чакаме в близко бъдеще. През днешния ден тази " загадка " бе разкрита, откакто Tennis TV разгласиха видео, в което българинът и руснакът се изправят един против различен в тайбрек до 10 точки, а уловката е, че употребяват екипировка от предишния век.

Предизвикателството, носещо името " Пътуване във времето ", придвижва състезателите в предишното, като задачата е да играят с ракети от годините сред 1890-а и 2020-а година. Жребият, който Димитров и Рубльов изтеглиха персонално преди началото на самобитния " мач ", отреди международния №6 да се състезава с екипировка от 80-те години на 20-и век, до момента в който задачата на родния ни представител бе по-сложна, защото му се наложи да играе с пуловер и дървена ракета, присъщи за 50-те години на предишното столетие. 

Първоначално хасковлията изостана с 2:4 и се оплака, че не може да реализира същия ефект със разрези си бекхенд, изпълнявайки го с дървената ракета. Впоследствие обаче той все по-добре успяваше да управлява ударите си за разлика от Рубльов, чиито форхенди нерядко излизаха отвън очертанията на корта. 

" Твърде доста съм фокусиран върху Григор. Вижте колко красиво наподобява. Всеки негов удар е обаятелен. Дори грешките му са красиви ", възкликна руснакът по време на тайбрека и въпреки на няколко пъти да съобщи, че няма по какъв начин да загуби този мач, в последна сметка успеха бе на страната на Димитров, който победи след 10-8. При поздрава на мрежата най-хубавият ни тенисист показа, че за него е било наслаждение да играе точно против Рубльов, който пък от своя страна, даже направи опит да го целуне.

Modern pros. Vintage rackets.

Introducing The Time Travel Challenge…
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР