Преди много години, на 25 януари 1985 година, Диего Марадона

...
Преди много години, на 25 януари 1985 година, Диего Марадона
Коментари Харесай

Съдба: Арестуваха мъж за продажба на кокаин, чийто живот Марадона спаси преди 37 г.

Преди доста години, на 25 януари 1985 година, Диего Марадона провежда благотворителен мач поради едногодишно момченце, което се потребност от интервенция. Това е италианецът Лука Куарто, който през днешния ден е жив с помощта на аржентинската топ легенда.

Само че медиите на Апенините подсетиха за него по противен мотив. Лука е бил задържан в Римини за продажба на кокаин. От дома му са отнети 50 грама кокаин и 5000 евро в брой, които е спечелил от пласирането на дрогата. Предстои дело, планувано за 24 октомври. Дотогава Лука ще стои под домакински арест.

В Италия напомнят по какъв начин Марадона взема решение да подаде ръка на дребното момченце, без да го познава. Той чува, че Лука е болен и би трябвало незабавна интервенция. Диего провежда през 1985 година прословутия мач в калта, игран на малко игрище в Ачера край Неапол. Аржентинецът поема всички разноски, откакто клубът му Наполи не демонстрира интерес към самодейността. 10 000 фенове идват, с цел да гледат футболното шоу.

Благодарение на Марадона са събрани към 20 млн. лири, задоволителни за интервенцията на Лука.

„ Марадона ми е като татко “, споделя Куарто по малкия екран преди няколко години. Той се среща с Диего в телевизионно шоу тъкмо преди 20 години.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР