Преди много години е имало случай, подобен на този с

...
Преди много години е имало случай, подобен на този с
Коментари Харесай

Неонатолог: И в миналото сме имали случай на разменени бебета

Преди доста години е имало случай, сходен на този с разменените бебета от „ Шейново “. Тогава по различен метод се слагаха номерата на децата, бяха на вратлетата. Нещата се откриха още при изписването. По-нататък към този момент не сме имали такива проблеми.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria неонатологът проф. Боряна Слънчева.

От години има наклонност за понижаване на броя на родените живи деца. По принцип българското население е застаряващо. Хората във възраст, в която могат да раждат деца много понижиха като численост. Имаме и повишаване във възрастта на първо раждащите дами. Тя е над 30-35-годишна възраст, което дефинира броя на децата. Отговорът на майките е, че вършат кариера.

Късното раждане води до по-трудна бременност, по-трудно зачеване и в последна сметка се усилват двойките, които стигат до асистирана репродукция. С повишаване на възрастта се крие риск и бременността да протече с някаква патология.

Недоносеността се движи в непрекъснати граници сред 10 и 11%. Много огромен % от тях са в резултат на асистирана репродукция. Имаме над 90% преживяемост при тези деца. Най-малкото дете при нас е било 410 година Сега е първи клас и наподобява отлично.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР