Преди минути във Враца бе прерязана лентата на Синята стая,

...
Преди минути във Враца бе прерязана лентата на Синята стая,
Коментари Харесай

Откриха Синя стая за разпити на деца във Враца /снимки/

Преди минути във Враца бе прерязана лентата на Синята стая, в която ще се изслушват деца, които са жертви или причинители на закононарушения, видя кореспондент на BulNews.bg.
На формалната гала участваха зам.-министърът на правораздаването Евгени Стоянов, кметът на Враца Калин Каменов, ръководителят на окръжния съд в града Надя Пеловска и на районния Васил Ганов, съдии, прокурори, специалисти от обществено подкрепяне, представители на Министерство на вътрешните работи и членове на адвокатската гилдия в града. Специалната стая беше и осветена от отец Аспарух.
Ръководителят на плана Трифон Трифонов благодари за съдействието на всички институции, благодарение на които синята стая е станала факт. Своите благодарности и пожелания изрекоха също зам.-министърът и кметът, като подчертаха, че стаята би трябвало да се употребява по предопределение и се надяват в нея да не влизат доста деца. След поздравленията Стоянов подари на Калин Каменов плакет от министерството на правораздаването за ползотворното съдействие, а кметът сервира на ръководителя на плана икона на свети Мина, който е настойник на фамилията.
Това е четвъртата открита такава стая в страната. Те целят щадящото чуване на малолетни и малолетни. Стаите са построени от Министерството на правораздаването с финансовата поддръжка на Българо-швейцарската стратегия за съдействие.
Във Враца синята стая се намира в общинския обществен комплекс на ул. “Козлодуйски бряг” 7, против постройката на Профилираната езикова гимназия “Йоан Екзарх”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР