Преди минути от ГЕРБ изпратиха писмо на депутата Антон Тодоров

...
Преди минути от ГЕРБ изпратиха писмо на депутата Антон Тодоров
Коментари Харесай

Антон Тодоров се извини на Виктор Николаев и обясни защо се е държал така в студиото на Нова

Преди минути от ГЕРБ изпратиха писмо на депутата Антон Тодоров до медиите. В него той се извинява на журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев.
Публикуваме го без редакторска интервенция:

" Днес един мой отговор на въпрос на журналиста Виктор Николаев провокира сериозна дискусия. Държа да подчертая, че изконно предписание за мен е, че четвъртата власт е безусловно самостоятелна над останалите. Несвободата на медиите и публицистите в България е нещо, което се свързва с режим, против който аз цялостен живот съм се борил. Нещо повече, самият аз постоянно съм държал на истината и на обстоятелствата и постоянно съм си служил с тях. В съответния случай не съм желал да " застрашавам " журналиста Николаев, само че следя една всеобща нервност по тематиката. На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на " Грипен " -ите от служебното държавно управление на Огнян Герджиков е " артикул на избрана тайфа ", аз отговорих: " Много мощни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко по този начин беше тръгнала в някаква посока, само че в този момент виждам, че липсва столчето й ".

Как е допустимо да се прави умозаключение, че съм заплашвал Виктор Николаев? Та логиката на неговия въпрос визираше „ Шайката на Румен Радев “, който назначава служебното държавно управление. От неговите думи елементарно можеше да се направи извода, че тя е желаещата да усвои 1,5 милиарда лв.. Моите думи бяха израз на угриженост, че с тези мощни думи той би могъл да си навлече гнева на хора, които имат изключителни лостове за въздействие. Имаше един различен президент, поради който преди петнадесет години си отиде публицист от bTV!
В рамките на по-малко от 10 дни съм обект на невиждана офанзива за оплюване и дискредитация от среди, които в никакъв случай няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието, Командирите им и техните бизнес и медийни обръчи. Ченгетата от Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар - също. Въпреки убеждението ми, че съм свестен изцяло превратно и думите ми са изтълкувани безусловно неправилно, аз държа да поднеса извинението си към Виктор Николаев. Правя го поради моя фетиш към свободата, върша го поради всичко това, за което се боря повече от 28 години и поради създалата се нервност в избрани среди от тази моя имитация, която считам, че не беше правилно разтълкувана. "

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР