Преди минути една онлайн медия оповести името и училището на

...
Преди минути една онлайн медия оповести името и училището на
Коментари Харесай

Колеги, спрете! Не погубвайте детето, попаднало в капана...

Преди минути една онлайн медия оповести името и учебното заведение на момчето, което е било вербувано от „ Ислямска страна ” – обстоятелства, които на „ Марица ” и на други сътрудници от гилдията към този момент бяха известни на по-ранен стадий през горещия уикенд, в който всички публицисти търсеха информация и мнения по случая, който шокира цяла България.

Като публицисти, които държат на професионализма, само че и на етиката, на човешките и неписаните морални правила, ние не публикувахме тези данни.

Няма да ги поместим и в този момент, няма да дебнем край оградата на образователното заведение и пред дома на момчето. Защото не желаеме да сочим с пръст и да жигосваме – това не е потребният ход за обществото в този толкоз сложен миг за всички. Така разбираме отговорността в специалността си.

Не подценяваме заплахата от процеси като радикализация у нас. Но и няма да я превърнем в сензация, която самоцелно да подвига трафика и тиражите ни.

Нека дадем опция на експертите да създадат нужното за поддръжка на момчето и за националната сигурност.

Призоваваме и сътрудниците от други районни и национални медии да се придържат към отговорно и рационално държание, да не влизат нападателно в персоналното пространство на момчето и фамилията, нито да подлагат на тормоз екипа на учебното заведение в лов за пикантни детайлности.

Един младеж е паднал в клопката на „ Ислямска страна ”. Да не го трансформираме в жертва и на медиите!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР