Преди Microsoft да завърши закупуването на Activision Blizzard, сливането вече

...
Преди Microsoft да завърши закупуването на Activision Blizzard, сливането вече
Коментари Харесай

Почти веднага след приключването на сделката с Microsoft, игрите на Activision в Steam рязко поскъпнаха

Преди Microsoft да приключи закупуването на Activision Blizzard, сливането към този момент засягаше геймърите. Противно на обещанията за избрана каста от консуматори, игрите на американското издание станаха още по-малко налични, в сравнение с бяха преди.

Както се вижда от портала SteamDB, през целия 16 октомври наличните в Steam игри на Activision са със доста увеличени цени за потребителите на няколко района на услугата за цифрова дистрибуция Valve.

Увеличението на цените е засегнало множеството франчайзи на компанията, в това число Call of Duty, Spyro, Crash Bandicoot, Sekiro: Shadows Die Twice, Prototype, King’s Quest, Police Quest, Space Quest, Caesar, SWAT и GUN.

Някои обособени планове на Activision не бяха наранени от тези корекции. Става дума за Singularity, Vampire: The Masquerade – Bloodlines и Gabriel Knight: Sins of the Fathers (класическата версия и обновената).

Що се отнася до засегнатите райони, то от нарасналите цени на игрите от Activision пострадаха Казахстан, Украйна, Турция, Аржентина, Уругвай, Перу, Филипините, Тайланд, Сингапур и други.

Размерът на корекциите зависеше от района: в случай че в Казахстан цената на копие за Call of Duty: Black Ops 2 се увеличи от 20 732 на 27 137 тенге, тогава в Аржентина разликата сред новата цена и остарялата беше 24 пъти (от 999 до 24 000 песо).

Нека си напомним, че на 13 октомври Microsoft завърши покупката на Activision Blizzard и стартира работа по консолидираното на игрите на издателя в Game Pass. Важно е да отбележим, че не трябва да разчитате на бързото стартиране на блокбастърите като Diablo IV и Modern Warfare 3 в услугата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР