“Преди местния вот започва война и трябва да закупим бронетранспортьорите?

...
“Преди местния вот започва война и трябва да закупим бронетранспортьорите?
Коментари Харесай

Министър Тагарев е вреден за държавата, заяви Свиленски

“Преди локалния избор стартира война и би трябвало да закупим бронетранспортьорите? Министър Тагарев е нездравословен за страната, час по-скоро трябваше да напусне българската политика ”.

Това съобщи ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Нито е незабавно, нито е необходимо. Казват го сътрудниците му Борисов и Пеевски. Имат цялостното съображение Пеевски, Борисов и другите партии да влязат в пленарна зала и да гласоподават оставката на кабинета и тази на Тагарев. Този човек би трябвало да напусне страната и властта, той пази непознати ползи ”, счита Свиленски.

Думите на Свиленски са в отговор на военния министър Тодор Тагарев, който прикани Народно събрание да утвърди пазаруването на бронетранспортьорите „ Страйкър “ преди локалния избор, тъй като другояче има опасности периодите да бъдат изпуснати. Решението към този момент мина сполучливо на парламентарната комисия по защита.

“Ако се чака те да се върнат след изборите и тогава да стартират полемиките, има риск да не успеем с процедурите. Трябва да има сключване на контракт, който още веднъж да влезе за ратификация в Народното събрание ”, изясни Тагарев. “Отделно е нужно и техническо време за заплащане, което също е нелека процедура. Бюджетната и военната комисия в Народното събрание към този момент утвърдиха пазаруването на БТР-ите. ”

Плащането за тази година е планувано в закона за бюджета, както и в границите на прогнозната макро рамка за бюджета за идващите три години. Плащането би трябвало да стане за пет години.

Още във втората половина на 2025 година се чакат първите машини, а последните – първото тримесечие на 2028 година Най-много от машините ще дойдат през 2026 и 2027 година

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР