Преди месец взехме проби (бел.ред. от водата в ) и

...
Преди месец взехме проби (бел.ред. от водата в ) и
Коментари Харесай

Още преди месец ВиК-Хасково е засякло повишени нива на арсен във водата на Любимец

" Преди месец взехме проби (бел.ред. от водата в ) и ни се стори, че има завишаване и уведомихме РЗИ, по-късно взехме спомагателни проби, които се оказаха в норма, предложиха ни учестен мониторинг, с цел да се види трайно ли е това, след това дадохме проби в друга лаборатория, тъй като от всичко може да е - може да е неточност, уповавам се, пробите да покажат последно, че всичко е наред “, сподели в „ Преди всички “за БНР шефът на ВИК-Хасково Тодор Марков.
Днес регионалната шефка на Хасково разгласи, че взетите контролни проби от няколко точки в града не демонстрират нищо притеснително. Кметът на Любимец Атанас Анастасов удостовери думите ѝ, като сподели, че става въпрос за 2 контролни проби и че по Коледа стават чудеса. Според тях е 4,35 µg/l при норма не повече от 10 µg/l. Вчера от тестът във ВиК бяха регистрирани 11.9 µg/l.
 Водата в Любимец може да се употребява Водата в Любимец може да се употребява
Водата в Любимец ще може да се употребява за питейно-битови потребности. Това потвърдиха регионалният шеф на Хасково доктор Стефка Здравкова и к...
Затова  водата в Любимец още веднъж ще може да се употребява за питейно-битови потребности.
По случая обаче се води следствие, сезирани са Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Причината за инцидентните завишавания на равнището на арсен в избрани региони на Любимец се ревизира от БАБХ, Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция.
Отделно до дни се чакат резултатите от взетите спомагателни проби. От общината приканват да не се всява непотребна суматоха в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР