Преди месец специалистите предупредихме, че трябва да се внимава с

...
Преди месец специалистите предупредихме, че трябва да се внимава с
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Да внимаваме с пътуванията заради Омикрон

Преди месец експертите предупредихме, че би трябвало да се внимава с пътуванията, тъй като разпространяването на новия вид на Омикрон - BA.5 в Европа е поредно - сега става и в нашата страна. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев.

В последната седмица се следи понижен ритъм на увеличението на коронавирус случаите като това частично се дължи на подхванатите ограничения, сподели той.

" В столицата сме много въздържани, съобразявайки се с желанията на хората, само че и с епидемиологичната обстановка. Първите ограничения за градския превоз дадоха до известна степен резултат за по-слабото повишаване на случаите, само че бройките ще си нарастват ".

Новият вид на Омикрон - BA.5, е с понижена вирулентност, изясни професорът. Той разяснява и встъпването в служба на служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

" Радвам се, че министър ще е ръководителят на лекарската гилдия в София. Още през вчерашния ден е почнал да се осведоми и може би ще предприеме някои ограничения по смяна на метода за надзор на пандемията ".

Заетите интензивни кревати сега са малко, само че в столицата се усилват повикванията до Спешна помощ по отношение на коронавирус. Професорът изясни, че след преболедуване човек стопира да заразява, чак когато антигенният му тест е негативен.

" Всичко, което вършим в Столична община и което се прави в РЗИ в цялата страна е да осигурим безпроблемно начало на образователната година. Критикуващите би трябвало да знаят това ", разяснява Тодор Кантарджиев.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР