Преди месец се заговори, че Fiat ще сподели двигателите си

...
Преди месец се заговори, че Fiat ще сподели двигателите си
Коментари Харесай

Peugeot получи двигател от Fiat

Преди месец се заприказва, че Fiat ще показа моторите си с Peugeot, защото и двете марки са част от концерна Stellantis. Сега това беше доказано: в Аржентина започва производството на модела Peugeot 208 с италианския мотор от серията Firefly - 1.0-литров трицилиндров елемент, който развива 75 конски сили и е смесен с петстепенна ръчна трансмисия на Fiat.

Peugeot 208 трябваше да премине към мотори на Fiat, като за идната година беше плануван фейслифт. Компанията обаче реши друго и не дочака плануваната актуализация - италианските мотори Firefly започнаха да се инсталират на настоящето потомство на 208 във разновидността му аржентинска сглобка. Тази версия на модела ще се продава на всички пазари на Южна Америка.

`Peugeot

Преди появяването на версията с елемента на Fiat, френският хечбек се оферираше със 1.6-литров атмосферен мотор с мощ 115 конски сили, локално произвеждане, както и с 1.2-литров вносен мотор PureTech, който създава 82 или 130 конски сили.

Сега, в допълнение към 1.3-литровия четирицилиндров мотор на Fiat с мощ 109 конски сили, Peugeot възнамерява и 1.3-литров атмосферен четирицилиндров мотор, който е прочут от моделите Argo, Cronos и Pulse. Peugeot 208 за европейския пазар няма да бъде обиден от тези промени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР