Преди месец държавата отне лицензите на "Дунарит", а впоследствие и

...
Преди месец държавата отне лицензите на "Дунарит", а впоследствие и
Коментари Харесай

Борисов: ”Дунарит” няма да отиде в Пеевски

Преди месец страната лиши лицензите на "Дунарит ", а след това и на неговия притежател "Емко ". Тогава служащите излязоха на митинг, а синдикати и управление упрекнаха компания близка до Делян Пеевски за офанзивите против заводите. Пеевски отхвърли да има интерес в оръжейния бизнес.

Държавата и "Емко " спорят за собствеността на "Дунарит ". Според МИ русенското сдружение към момента е благосъстоятелност на КТБ.

„ Отнасям се с почитание към всеки. Сигурно и господин Гебрев може да си спомни, когато бяха огромните стачки във ВМЗ-Сопот и военните фабрики не работеха, хиляди хора бяха без работа и стояха пред завода и аз вървях там да се срещам с тях. Положих големи старания да се съживи военната промишленост и тя сега работи на обороти, които може би в най-хубавите си години на социализма не е работила, сподели Борисов пред bTV.

Той напомни, че е помолил оръжейните компании да оказват помощ за държавните предприятия.

Не ме интересува нито „ Емко “, сподели още Борисов. По думите му страната има ангажимент към това държавните ѝ фабрики да работят.

Не може държавните фабрики и държавната компания да работят напълно за медиатори. Защо сред държавната компания ВМЗ и тази в Сърбия, която създава барут, не се е сключил пряк контракт? Защо ни е медиатор, който подвигна цената? “, запита министър председателят.

По думите му „ Дунарит “ работи, изнася си продукцията и си заплаща отговорностите и никой не го закача.

„ Не желая и да знам кой му е притежателят. Нито Цветан Василев, нито Делян Пеевски ме интересуват. Интересува ме държавната „ Кинтекс “ да докарва контракти, тъй като десетки хора работят там.

Според анализатори обаче офанзивите против двата частни завода могат да доведат до банкрут на държавната "Кинтекс ". Тя има подписани контракти за милиарди с Индия, и в случай че лицензите са отнети няма по какъв начин да ги извърши, за което ще заплаща неустойки.

Опитът да ми пришият Делян Пеевски е опорната точка на Христо Иванов. Тя си е от доста от дълго време и на една група, която аз предизвестих преди месец-месец и половина, че това ще е опорната им точка “, добави Борисов.

Той акцентира, че са създали всичко належащо за обезпечаване на по-високи заплати във военната промишленост, най-много поръчки и унищожаване на медиаторите.

Лобистите бързат пред вятъра да приказват. Днес в 14.00 часа имаме Междуведомствен съвет, където всички тези лицензии и пропуски, които бяха казани, в случай че са отстранени, ще им се върнат лицензите. Не поддържам връзка с Пеевски, с цел да мога да кажа дали има интерес. Питайте го. Знам какво ми е споделил министъра и какви инструкции съм му дал “, сподели още министър-председателят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР