Преди месец bTV информира за абсурд с новопостроено училище във

...
Преди месец bTV информира за абсурд с новопостроено училище във
Коментари Харесай

Ремонтират училището в „Аспарухово”, което стои празно, защото се руши

Преди месец bTV осведоми за парадокс с новопостроено учебно заведение във варненския квартал „ Аспарухово”, което стои празно, защото е рисково и се разрушава. Родителите стачкуват, упорстват постройката да бъде ремонтирана и децата им да се върнат в нея допустимо най-скоро. Какво се промени от този момент?

Построена преди 6 години за 5 млн. лв., проблемите със постройката на главно учебно заведение " Васил Левски " стартират незабавно откакто децата влизат в нея.

" Сградата съставлява колони, дограма и гипсокартон. Няма тухли! Срамота. Абсолютно незаконно строителство ", разяснява родителят Георги Георгиев.

В края на предходната година децата са изведени от учебното заведение, защото постройката е оповестена за рискова. След като половин година не се случва нищо, родителите се подвигат на протест.

В последна сметка от общината назначават експертиза, която открива, че постройката има съществени градивни проблеми, а заложеното в плана за строителството й не е изпълнено на 100%.

От общината към този момент са сключили контракт с проектантска компания, която доникъде на август би трябвало да направи механически план на бъдещия ремонт. След това ще бъде оповестена публичната поръчка.

" Ако нямаме тъжби от някои от участниците в тръжната процедура чакаме, че ще се оправим до края на годината да приключат предпочитано строителните работи, с цел да може децата да бъдат върнати в учебното заведение ", съобщи Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна.

Ремонтът ще бъде със средства от общината, които след това ще бъдат търсени от строителя по правосъден ред.

Към днешна дата няма отговори от тяхна страна в каквато и да е форма, добави Христо Иванов. Родителите обаче упорстват и някой да поеме отговорност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР