Преди между дипломатите да се стигне до обща идея накъде

...
Преди между дипломатите да се стигне до обща идея накъде
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма реални стъпки напред със Скопие

Преди сред дипломатите да се стигне до обща концепция накъде може да се върви напред, не можем да потвърдим действителни стъпки, сподели министър председателят Кирил Петков на въпрос за наложеното от България несъгласие върху европейската ин. " Потвърждавам, че преди каквото и да се направи, ще минем през Народното събрание - Народното събрание е последната инстанция, няма да има нищо скрито-покрито от българския народ. Ще имаме обща визия ", доптълни той.

В отговор на журналистически въпрос дали може да се чака развиване при френското председателство на Съвета на Европейски Съюз до края на юни, той разясни, че това зависи и от Европа - доколко ще бъдат признати условия, които са доста значими за България.

Преди ден македонският президент Стево Пендаровски сподели, че упованията за старт на договарянията с Европейски Съюз по време на френското председателство би трябвало да бъде менажиран, тъй като в последните години имаше нереално високи упования

По думите му възможностите за повдигане на ветото са все по-малки, а българският министър председател Кирил Петков бе избран самотна фигура на политическата сцена в България, а структурата ѝ е такава, че " утежнява реализиране на договореност ".

" Моята оценка е, че Петков прави всичко допустимо, с цел да смекчи националистическото крило в България. И при нас се случва това, в Северна Македония имаше изследване, съгласно което 72% от жителите са срещу компромис с България, даже и при гарантиране на идентичността ни ", сподели Пендаровски, уточнявайки, че за страната въпреки всичко няма друга опция, с изключение на Европейски Съюз, само че " би трябвало деликатно да се подхващат други начинания за съдействие с европейските страни ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР