Преди мащабната презентация на AMD на изложението E3 2019, Intel

...
Преди мащабната презентация на AMD на изложението E3 2019, Intel
Коментари Харесай

Intel предизвика трибуквената абревиатура да покаже по-висока производителност

Преди огромната презентация на AMD на ревюто E3 2019, Intel провежда неголямо мероприятие за медиите. Брифингът носи името „ Игровата продуктивност в действителния свят “ и се оказа прочувствен апел на Intel някой, който и да било, да опитва да покаже нещо по-бързо от неговите артикули. Но ясно бе намекнато, че предизвикването е в адрес на AMD.

Уеб порталът PCGamesN заяви, че главната теза на процесорния колос е, че точките в синтетичните проби могат да бъдат всевъзможни, само че за потребителите е в действителност значима продуктивността в действителните задания, в това число при игрите. С тази реторика представителите на Intel очевидно се пробват да потушат еуфорията, обхванала обществеността на фона на излизането на десктоп процесорите Ryzen 3000.

„Тази седмица ще чуете доста неща за геймърските процесори“ – сподели Джон Кървил (Jon Carvill), вицепрезидент на Intel по маркетинга. „Тези изказвания ще дойдат от избрани трибуквени абревиатури. А аз насочвам предизвикателство. Ако желаят да вземат короната, дано да се опитат да ни изпреварят в действителните игри. Именно действителните игри би трябвало да бъдат определящият аршин за избора на най-хубавия геймърски процесор в света“.

Освен това, представителите на Intel оповестиха, че в новосъздадените условия компанията има намерение да промени акцентите в своята реклама. Сега при демонстрирането на нови процесори Intel ще се концентрира върху действителната продуктивност, а не на спецификациите. Едновременно с това процесорният колос ще убеждава своите сътрудници да не обръщат внимание на синтетичните проби. Досега Intel обичаше да демонстрира индикаторите на своите чипове в Cinebench. Но в този момент съобщи, че защото потребителите на пакета за 3D графика Cinema4D в действителност са малко, то в този момент Cinebench няма да се употребява за демонстриране на бързодействието.

Причините за възникването на тези хрумвания при Intel са елементарно обясними. По време на ревюто Computex 2019 компанията AMD показа процесорите Ryzen 7 3700X, Ryzen 7 3800X и Ryzen 9 3900X, които превъзхождаха различните чипове на Intel точно в теста Cinebench. Ето за какво в този момент процесорният колос се пробва да изясни, че повода за провалянето е в това, че AMD употребява „неправилни тестове“. Но все пак Intel е убеден, че даже и след 7 юли, когато на пазара излизат процесорите Ryzen от трето потомство, чиповете на Intel Core i9-9900K и новият Core i9-9900KS ще си останат най-хубавите процесори в света за геймърски системи.

И още, Intel съобщи, че множеството консуматори няма да получат никакви прерогативи от поддръжката на PCI Express 4.0 шината с увеличена пропускателна дарба. „Те няма да получат никакви прерогативи нито в този момент, нито в обозримото бъдеще“. Според експертите на Intel, някаква разлика може да се следи при висока резолюция от равнището на 4K HDR при потребление на монитори с кадрова периодичност до 144 Hz. Но за фактът, че от PCI Express 4.0 шината ще завоюват освен видеокартите, а и запаметяващите устройства, Intel избра да замълчи.

Въпреки увереността на Intel, че неговите процесори ще останат най-хубавите разновидности за игри даже и след излизането на Ryzen 3000, към този момент няма никакви доказателства. Но в границите на идното тази нощ събитие AMD Next Horizon Gaming , можем да чака появяването на информация на тази тематика. AMD Next Horizon Gaming ще се състои малко след среднощ наше време, а AMD даде обещание да отдели особено внимание на игровата продуктивност на своите процесори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР