Преди малко повече от година Mercedes разкри плановете си да

...
Преди малко повече от година Mercedes разкри плановете си да
Коментари Харесай

Mercedes ще запази V8 след 2030 година

Преди малко повече от година Mercedes разкри проектите си да премине към напълно електрическо бъдеще до края на десетилетието. На по-късен стадий от компанията допълниха, че това ще се случи единствено в случай че изискванията на пазара го разрешават и то единствено в някои райони. Сега германците се връщат още една стъпка „ обратно “ и обявиха, че ще запазят бензиновите осмаци, в случай че има задоволително търсене за тях.
`Mercedes

В изявление пред австралийското издание CarSales, шефът на отдела за разработки съобщи, че осемцилиндровите мотори могат да останат. Той посочи, че огромна част от бъдещето зависи от регулациите за нездравословни излъчвания. Ако от компанията съумеят да се оправят с тях и покрият условията, няма потребност да бъдат „ пенсионирани “ V8 или по-малките редови шестаци.

„ В последна сметка би трябвало да осъществим цялостната ни тактика за CO2 и ние имаме явен път към нея: да бъде CO2 неутрални в края на 30-те години, до 2039 година А от 2030 година просто желаеме да бъдем чисто електрически. Но в случай че към момента има търсене от клиенти за бензинови V8 в някои райони и това към момента е част от нашето предложение, за какво да го спрем? "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР