Преди малко повече от две години Золани Тете (28-3, 21

...
Преди малко повече от две години Золани Тете (28-3, 21
Коментари Харесай

Спортни хроники: Историята на най-бързия нокаут за световна титла

Преди малко повече от две години Золани Тете (28-3, 21 с нокаут) счупи върха за най-бърз нокаут в мач за международна купа, когато завърши Сибонисо Гоня (12-3, пет с нокаут) за единствено 11 секнди.

Казват, че бързината убива, и Тете го потвърди на 18 ноември 2017 година, когато „ умъртви “ фантазиите на Гоня за международна купа с необикновено бърз нокаут на церемония вечер в Белфаст. Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в категория „ петел “ (до 56 кг) защитаваше купата си и му беше необходим един-единствен удар и единствено 11 секунди, с цел да просне съперника си в безсъзнание на пода. Коментаторът на дуела таман загатваше по какъв начин Тете е човек, против който не би желал да се качиш на кръга, и южноафриканецът заби брутаното си дясно крошев лицето на Гоня.

Южноафриканецът счупи предходния връх за най-бърз нокаут в мач за международна купа и го понижи съвсем на половина. Дотогава той принадлежеше на Джералд Маклелан, който разруши Джей Бел за купата в междинната категория на WBC в границите на 20 секунди в на 7 август 1993 година мач в Пуерто Рико. 11-те секунди станаха нов връх за нокаут в мач за купата, само че са прекомерно съществено време за връх за най-кратък мач. Той остава владеене на Майк Колинс, който побеждава Пат Броунсън за единствено четири секунди с първия удар в мача през ноември 1947-а.
Золани Тете е роден на 8 март 1988-а в Южна Африка. Започва да се занимава с бокс на осемгодишна възраст. След повече от 400 мача, в които губи единствено три пъти, стартира професионалната си кариера.

Стартира като играч в категория „ муха “ (до 52 кг) и записва 13 следващи победи, 10 от които с нокаут, като, в това време, печели и на два пъти пази купата на Международната боксова федерация (WBF).
Първата му отбрана на купата е точно против Гоня, който разруши за 11 секунди, а по-късно направи още две сполучливи отбрани. Следващият му дуел е плануван за 30 ноември, когато ще пази пояса си против Джон Риел Каземиро.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР