Преди малко чух една откровенна атака срещу президента, но тя

...
Преди малко чух една откровенна атака срещу президента, но тя
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Докладът за националната сигурност остана анонимен

Преди малко чух една откровенна офанзива против президента, само че тя нямаше никаква аргументация. Не разбрах за какво господин Антон Тодоров беше в това студио. Той един път сподели, че президентът е лобирал, след това, че не е лобирал. Трябва да оставим нещата на комисията и Народното събрание да реши.

Това сподели утринния блок на БТВ вицепрезидентът Илияна Йотова. "Единствената неточност на служебното държавно управление беше, че спазваше всички правила, които бяха заложени от парламент - доминиран от ГЕРБ. Още през 2016 година е взето решение. Не желая да влизам в дълбочина, тъй като не съм осведомена доста добре с тематиката. Президентството не води война с институциите. Аз работя доста добре с някои от министрите. Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила също твърди, че работи добре с Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, само че офанзивата от ПГ на ГЕРБ към президента демонстрира нещо друго ", сподели Йотова.

"Докладът за националната сигурност остана неизвестен. Текстът за Русия безусловно е взет и преписан. Лошото е, че вътре не видях доста значими тематики за националната сигурност. Мога да дам образец. Преди малко просветителният министър сподели, че 200 000 деца не са в учебно заведение. Това в случай че не е опасност за националната сигурност, не знам, а в този отчет няма дума по тази тематика ", добави Йотова.

"Не съм оптимист за Закона за образованието в Украйна. Там се лишават правата на българското малцинство. Трябва да изготвим единна и ясна държавническа позиция, която да бъде изложена пред Киев. Хората там не престават да се назовават българи и са по-българи от някои от нас ", разкри вицепрезидентът.

"Истинският триумф за България по отношение на Шенген ще е, когато Холандия и Германия кажат своето "да ", а не, когато Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила приказва по тази тематика. Според мен изискванията за банкет в Шенген ще бъдат затегнати. Мисля, че отношението на Германия към приемането на България и Румъния ще се смекчи след идните избори там ", предвижда Йотова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР