Преди малко белгийската прокуратура съобщи, че четирима души са арестувани,

...
Преди малко белгийската прокуратура съобщи, че четирима души са арестувани,
Коментари Харесай

Ева Кайли остава в арест – Тя е сред 4-мата арестувани, пишат L’Echo и Le Soir

Преди малко белгийската прокуратура заяви, че четирима души са задържани, а двама освободени, като част от следствието, което се води за рушвет от арабското емирство Катар, в което е привлечена за разпит и гръцкият евродепутат Ева Кайли. Не се загатват имената на задържаните, нито на освободените.

Според вестниците L’Echo и Le Soir обаче Ева Кайли е измежду четиримата задържани.

Общо шестима души бяха арестувани в петък, 9 декември, като част от огромно следствие на Федералната прокуратура и Федералната полиция за хипотетична проведена престъпност, корупция и пране на пари.

Сред шестимата арестувани от управляващите са татко й и италианският й сътрудник. Също по този начин арестувани от управляващите бяха Лука Визентини, неотдавна определен общоприет секретар на Международната конфедерация на профсъюзите и Пиер-Антонио Панцери, евродепутат от 15 години и някогашен ръководител на подкомисията по правата на индивида в Народното събрание.

Двама от шестимата, доведени за разпит в неделя, бяха освободени, а нощес беше осъществен обиск в дома на втори евродепутат, който съгласно информация е Марк Тарабела.

Решението на белгийските управляващи провокира стихия в Брюксел, като се счита за най-големия скандал за последните десетилетия.

Разследванията започнаха след съмнения, че Катар е подкупил длъжностни лица с пари или обилни дарове, с цел да повлияе на решенията на Европейския парламент.

Белгийските управляващи оповестиха, че в полза на следствието, за момента няма да бъде оповестена спомагателна информация.

Пресата ще бъде осведомена за развоя на следствието посредством прессъобщения.

Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР