Преди мача в Торино между Ювентус и Тотнъм (21:45 ч.,

...
Преди мача в Торино между Ювентус и Тотнъм (21:45 ч.,
Коментари Харесай

Хари Кейн - головата машина на "Тотнъм"

Преди мача в Торино сред " Ювентус " и " Тотнъм " (21:45 ч., bTV Action) - първи конфликт сред двата отбора от елиминациите на Шампионската лига, фокусът на медиите в Италия и Англия е напълно ориентиран към Хари Кейн и изключителното му показване от началото на сезона.

Какво би трябвало да знаем за голмайстора и кои върхове към този момент стоят против неговото име?

Хари Кейн е във формата на живота си. Преди няколко дни 24-годишният англичанин стана първият футболист на " Тотнъм " със 100 гола във Висшата лига. Нападателят записа това достижение за впечатляващо малко време: по-малко от 4 години изминаха сред първия и 100-ия му гол в британския хайлайф.

Кейн показва реализаторските си благоприятни условия с цялостна мощ и в Шампионската лига. През есента нападателят на " Тотнъм " означи 6 гола в 5 мача и отстъпва по този индикатор единствено на Кристиано Роналдо, който вкара 9 попадения в груповата фаза. Общата статистиката на англичанина в шампионата демонстрира, че той вкарва приблизително по един гол на мач. За съпоставяне: и при Лионел Меси, и при Кристиано Роналдо броят на головете в Шампионската лига е по-малък от броя на мачовете, в които са взели участие.

През този сезон Кейн оглавява класацията за най-вече попадения в петте водещи европейски шампионати. До този миг футболистът на " Тотнъм " има 23 гола - с един повече от Мохамед Салах, и с 2 повече от Серхио Агуеро и Единсон Кавани.

Едно от качествата на Кейн, което го отличава от останалите изявени голаджии, е способността му да бележи и с двата крайници. През актуалната акция във Висшата лига е осъществил 9 гола с десния крайник - толкоз, колкото и с левия. Справя се превъзходно и когато играе с глава.

В навечерието на Нова година Кейн стори немислимото като остави зад себе си Меси и Роналдо по брой маркирани голове за една календарна година. Английският национал осъществя общо 56 попадения през 2017-та, изпреварвайки аржентинеца в последния миг. В предходните 7 години непроменяемо или Меси, или Роналдо завършваха с максимален общ брой от голове за клубния и националния си тим.

Способен ли е Кейн да засенчи суперзвездите на " Барселона " и " Реал " Мадрид за втора поредна година? Предстои да разберем...

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР