Преди лишените от свобода бяха с морални ценности, имаха страх

...
Преди лишените от свобода бяха с морални ценности, имаха страх
Коментари Харесай

Надзирателка проговори за нещата, които се случват в Сливенския затвор

Преди лишените от независимост бяха с морални полезности, имаха боязън от системата, от пребиваването си тук. Сега идват деца без никакви морални полезности. Превъзпитават се тук. Това показа Динка Митева, която от години работи като надзорник в сливенския затвор.
"Преди години имаше малолетни девойки, които пристигнаха за много съществено закононарушение. Те бяха безусловно деца. Не знаеха най-обикновеното, не знаеха по какъв начин да перат. С годините тези деца израснаха, излежаха си присъдите и мисля, че някои от тях приключиха висше, сътвориха фамилии ", съобщи Митева пред Нова телевизия.
По думите й, боят на наркозависимите девойки, които излежават присъди, се усилва от ден на ден. 1/5 от затворничките са подвластни. Всички се лекуват по стратегии. „ 2 месеца след присъдата установяваш, че това е доста интелигентно момиче, само че опиатите са го убили”, сподели още тя.
Митева показа още, че в пандиза има девойки с друга полова ориентировка. 5% от лишените от независимост са хомосексуални. Има и такива, които стават с хомосексуални пристрастености зад решетките. Всичко зависело от душeвността.
„ Не обичат да споделят по какъв начин са направили закононарушението. Прикриват виновността. Това е метод да оцелееш”, показа още Митева.
В момента в Сливенския затвор има 210 лишени от независимост дами. 50% от тях работят.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР