Преди края на годината Intel ще пусне семейството процесори Meteor

...
Преди края на годината Intel ще пусне семейството процесори Meteor
Коментари Харесай

Мобилните процесори Intel Meteor Lake може да ги видим под марката Core Ultra

Преди края на годината Intel ще пусне фамилията процесори Meteor Lake. Чипмейкърът, явно, ще стартира с стартирането на мобилните решения, а за новите артикули ще има обособен бранд. Образци на такива процесори към този момент започнаха да се появяват в онлайн базите данни с тестовите пакети.

Процесорът Intel Core Ultra 5 1003H беше видян в бенчмарка Ashes of the Singularity. Това е 18-нишков чип с интегрирана графика от 128 изпълнителни блока (Execution Units) или 1024 шейдърни ядра. iGPU също има 4MB L2 кеш и е с тактова периодичност 2,1GHz.

Според задграничните сътрудници, такава настройка на iGPU ще обезпечи на чиповете Meteor Lake графична продуктивност на равнището на дискретната видеокарта Arc A380. В доста връзки, крайната продуктивност ще зависи от пропускателната дарба на оперативната памет. Все отново, Arc A380 има неоспоримо преимущество в обособения GDDR6 буфер.

Спомнете си, че присъща специфичност на процесорите Meteor Lake ще бъде многочиповото оформление. В тях компанията комбинира обособени кристали с x86 ядра, графичен блок, SoC и I/O модули. Представителите на Intel показват втората половина на тази година, като прелиминарен период за стартирането на CPU Meteor Lake.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР