Преди колаборационистите и предателите са били горе-долу ясни. След войната

...
Преди колаборационистите и предателите са били горе-долу ясни. След войната
Коментари Харесай

Помага ли умишлено българският „Фейсбук“ за разпространението на руски тролове?

Преди колаборационистите и предателите са били почти ясни. След войната са си получавали заслуженото. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3715
Днес обаче – с анонимността на интернет и новите способи на водене на НОВИТЕ ВИДОВЕ борби – ще изпълзят след края на ужасите и ще стартират да лъжат, че постоянно са били на страната на положителното и естественото. Въпреки хилядите си тролски мнения, макар хилядите си „ мокри поръчки “, макар безчовечното си държание през днешния ден. 

И евентуално ще им се размине. 

А „ новите типове борби “, да вземем за пример, са тези за мозъците на хората – доста по-умели от тогавашната тромава агитация. 

От известно време мнозина започнаха да се оплакват, че са жертва на необичайно изборен „ филтър “ във Facebook. Да не се лъжем – сега Facebook е медия НОМЕР 1 в България, всичко се случва през него. Той е главното полесражение за мозъците на хората. Тези същите хора, които в България в болшинството си (поне по този начин е нагласено да изглежда) поддържат путин, кремъл и садистичната им война, като по едно и също време с това се опълчват на опитите България да заеме полагащото ѝ се място до западните си сътрудници. 

Мнозина споделят наблюденията си, че която и да е сякаш тайната компания, която е наета да модерира наличието в българския Facebook, прави „ пропуски “, които позволяват на путинската агитация да минава сред капките, позволява заканите и псувните към страници и хора, само че също по този начин санкционира публицисти, които споделят информация за войната. 

Така да вземем за пример, има обществен сигнал, че ето тази вест е била атакувана от „ общността “…



Атакувана от „ общността “ ще рече, че огромен брой профили са подали сигнал против нея и са задействали махането ѝ. Знае се, че всеобщо профилите на троловете се употребяват и за офанзиви по сигнал, тъкмо с цел да се блокират страници и да се смъква наличието им, да се тормози притежателят, както и да му се втълпява да се самоцензурира в бъдеще. Атаката става с голям брой „ докладвания “, които водят до събаряне на наличието и блокирането на потребителя. 

Още един образец е непрекъснатото атакуване на профила на проф. Николай Слатински (експерт по национална сигурност, някогашен ръководител на Комисията по национална сигурност), който написа материали за войната, само че се постанова да бъдат оповестени от сътрудниците от „ Терминално “, с цел да видят бял свят. Профилът му е непрекъснато нападнат от „ отчети “, които са задействали блокирането му. 

Писателката Силвия Атипова е почнала да събира данни за дейностите на компанията, която мониторира Facebook. Миналата седмица беше разгласила пост в Twitter, в който я назова – „ Телус “.

Същото име се появи и в мненията на други. 

The company is called International & is regularly blocking prominent Bulgarian journalists and activists, known for their support of democracy, human rights and Europe.
At the same time, alt-right promoters are left undisturbed to spill brutal propaganda and violence.
— Sylvia Atipova (@bysylvia_a)
Според наблюденията на Атипова, в българската версия на Facebook се следи регулярно блокиране на известни публицисти и деятели, известни със отбраната си за демокрацията и човешките права в Европа, до момента в който в това време крайно-десни са оставени да популяризират пропагандата си. 

This is the kind of photo has no problems with.
— Sylvia Atipova (@bysylvia_a)


" Това е фотография, с която Facebook очевидно няма проблем ", написа Атипова. Нацистката символика в Европейски Съюз обаче е неразрешена, а тази агитация е повече от гнусна.

Според нея, доста сигнали са били подценявани. 

За това, да вземем за пример мога и аз персонално да потвърдя – сигнали със закани сред консуматори, псувни посред им, са докладвани, след което или не се получава никакъв отговор, или се получава отговор, че наличието НЕ нарушава разпоредбите на общността. 

Което просто не е правилно. 

В поста на Атипова в Twitter, който към този момент е заличен и в който беше тагнала Meta, се загатваше съветска връзка на високо равнище във компанията, която модерира наличието на Facebook, за която тя писа, че има информация да е точно „ Телус “. 

Дали това е правилно или не, е редно да занимава освен нас – потребителите, само че и регулаторите, министъра на електронното ръководство, министъра на известията, както на министър-председателя. Ситуацията не е просто елементарна и леко неприятна. Ситуацията е война, а България е фронт на инфовойната. Изглеждаме освен незащитени, само че и изключително пробити от вътрешната страна. 

Днес е „ ден без тролове “. Чудесна самодейност, само че ще е добре да си създадем живота „ без тролове “. Тези хора са отровни, а всички виждаме, че има някакъв диспропорционален двоен критерий, по който се мери наличието на Facebook по света и в България. Дали е компанията, упомената от Силвия Атипова, дали е друга… дали е покровител/и на фабриките за тролове, всичко това ние можем САМО да гадаем. Важното е вниманието на и държавното управление да бъдат ориентирани към разнищването на казуса, тъй като фронтът е вторият най-съществен – след същинския. Фронтът за мозъците на хората. Тук губим войната. Губим я с тролските мнения, с подправените вести, с блокираните профили на публицисти, всичко това водещо до брутално безчовечните хилещи се човечета под новините за убити деца, гибел, садизъм и изнасилвания. 

Губим я с нежеланието на хората да се нарекат европейци, с нежеланието им да бъдат предпазени от НАТО, с желанието им непринудено да влязат в устата на путин, с извратени послания на депутати и елементарни заблудени хора, зовящи за съветски ракети над България… позорно, извратено, непоносимо и тъпо. 
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР