Преди катастрофата, в която загинаха 45 македонски туристи, а 7

...
Преди катастрофата, в която загинаха 45 македонски туристи, а 7
Коментари Харесай

Изгорелият автобус с 45 жертви е спрял на бензиностанция 20 минути преди трагедията

Преди злополуката, в която починаха 45 македонски туристи, а 7 са в болница " Н. Пирогов ", рейсът е спрял на бензиностанция. Тя е на 20 минути път от мястото на случая. Няма спирачен път.

Това описа пред bTV секретарят на регионалния съвет за сигурност на Перник Васко Пиргов , който е бил на мястото на случая дружно с първите служители на реда и пожарникари.
 45 души, измежду тях 12 деца, починаха в пламнал рейс на Автомагистрала „ Струма “ Обновена
45 души, измежду тях 12 деца, починаха в пламнал рейс на Автомагистрала „ Струма “

7 души са настанени в " Пирогов "

Според Васко Пиргов, евентуално множеството жертви са се задушили. " Предполагам, че за 2-3 минути рейсът е изгорен, сподели той. Няма по какъв начин да се извади тахо картата, защото предната част е изцяло изгоряла. Ламарината се е стопила ", сподели Васко Пиргов.

Пътят беше посипан с нафта. Не е за описване, гледката е страшна, от задното дясно стъкло са скочили от рейса, сподели Пиргов. Според него настилката е съвършена.

Според него несъобразена скорост и илюзия на лидера евентуално са предизвикали автобусната злополука с 45 жертви край Боснек. Изключено водачът да е задремал, увери той . Пиргов е дошъл към 3:30 часа. Тогава огънят към този момент е сподавен.
 Оцелял от пожара в рейса споделил пред Заев за гърмеж
Оцелял от пожара в рейса споделил пред Заев за гърмеж

Все още не е доказана самоличността на починалите

Според Пиргов евентуално водачът е карал с несъобразена скорост и се е заблудил, че кара в дясна лента в региона на отбивка за крайпътна чешма .

Автобусът удря предна дясна гума в символ, който е хвърчал 45 метра напред . Пътната настилка беше съвършена, няма по какъв начин да се е подхлъзнал рейсът.

Според него рейсът се е движел с над 100 км/ч и водачът не е реагирал съответно . Вероятно се е спукал и резервоарът при първия удар. При триенето на метал в метал са се получили искри. Пожарът е тръгнал от предната част, като съгласно служители на реда е имало туби с нафта при аварийните гуми. След като работи парното, от там излиза огън, сподели секретарят на регионалния съвет за сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР