Преди качване на борда авиокомпаниите ще трябва да проверят гражданите

...
Преди качване на борда авиокомпаниите ще трябва да проверят гражданите
Коментари Харесай

Страните от Шенген ни удрят балтията! Ще пускаме онлайн заявления


Преди качване на борда самолетните компании ще би трябвало да ревизират жителите на трети страни за позволение за пътешестване в страните от Шенген, оповестява avioforum.com.

Споразумението за тази мярка бе реализирано сред посланиците на Европейски Съюз на 25 април и следва да се внесе в Европейския парламент и по-късно за приемане от Европейския съвет.

Системата за европейска информация за пътешестване и оторизация /ETIAS/ ще разрешава предварителни инспекции и, при потребност, отвод от позволение за пътешестване на жители на трети страни, пътуващи към страна от Шенгенското пространство.

Целта на ETIAS е да усъвършенства вътрешната сигурност, да попречи на незаконната имиграция, да отбрани публичното здраве и понижи закъсненията на границите поради идентификация на лица, които може да съставляват риск.

Системата ще се ползва за жители на трети страни, които са освободени от визи. Те би трябвало да получат позволение за пътешестване преди тръгване, посредством онлайн заявление. За всяко заявление претендентът ще заплаща по 7 евро.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР