Преди известно време започнах да забелязвам, че не се чувствам

...
Преди известно време започнах да забелязвам, че не се чувствам
Коментари Харесай

Започнах да боледувам често. Затова изхвърлих 3 неща от къщата по съвет на една японка и веднага почувствах прилив на сила:

Преди известно време започнах да виждам, че не се усещам добре. Проявява се нещо сходно на алергия – макар че по принцип не съм податлив към алергии. Да, постаравам се да повеждам здравословен метод на живот. Ходенето по лекари не е моето нещо. И тогава един японски другар ме посъветва да обърна внимание на това, което държа в къщата си.

 Ето няколко детайла, които би трябвало да премахнете от всекидневието, с цел да спрете да боледувате.

1️⃣ Спално долни дрехи от полиестер.

Тези комплекти са евтини и известни, само че натрупват статично електричество, което може да аргументи главоболие, бодърствуване и неточен сърдечен темп. Може да аргументи изпотяване и дискомфорт при горещо време. В някои случаи поражда алергична реакция към материала или багрилата, употребявани за боядисване на бельото. В допълнение, доста полиестерни тъкани имат негативно влияние върху околната среда и дивата природа. Те, за жалост, не се разлагат в депо и могат да причинят замърсяване на водни течения и други естествени зони.

2️⃣ Пластмасови контейнери за храна.

Повечето от тях съдържат нездравословни съставки, като фталати, които могат да причинят хронични болести като чернодробни и бъбречни болести.

❌ Избягвайте да употребявате пластмасови контейнери с номера 3, 6 или 7.

Тези типове пластмаса съдържат нездравословни химикали.

❌ Не ги загрявайте в микровълнова фурна, защото това отделя нездравословни химикали.

❌ Не съхранявайте горещи храни и питиета в тях, изключително в случай че съдържат мазнини или кисели храни.

❌ Ако пластмасовият резервоар мирише или наподобява шуплест, изхвърлете го.

3️⃣ Почистващи химикали.

Много субстанции съдържат нездравословни химични съединения: натриев хлорид, натриев хидроксид, амоняк и други мощни алкални сътрудници.

Ето за какво, с цел да отбраните здравето си, изберете нежни и безвредни разновидности за разчистване на дома: оцет, лимонена киселина и сок, сода за самун и други.

За да поддържате здравето си, коства си да помислите да се отървете от тези неща в дома си. Замяната им с безвредни и екологични заместители ще помогне освен да се избегнат доста болести, само че и да се сътвори по-приятна атмосфера в къщата.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР