Преди изборите Министерството на младежта и спорта е раздало 5

...
Преди изборите Министерството на младежта и спорта е раздало 5
Коментари Харесай

Кутев: Борисов 3 е финансирал Стъки с над 1 млн. лв

Преди изборите Министерството на младежта и спорта е раздало 5 млн. лева по меко казано подозрителен метод при подбора на компаниите. Това сподели в изказване представителят на Министерски съвет Антон Кутев.

"Става дума за пари, които би трябвало да бъдат давани за юношески действия, за предварителна защита на хазарта и на наркотични зависимости. Има компании, които от самото начало печелят с съвсем идентични и идентични планове. Тоест всяка една година има сдружения, които по един и същи метод и с еднакъв план си взимат пари към този момент пета година. Прави усещане, че плановете, които печелят тази година, огромна част от тях са дотам сходни, че умерено можем да кажем, че са печатани на един и същи принтер, допускам, че принтерът се намира в самото министерство ", добави Кутев.

Кутев посочи, че от четирите НПО-та, които са спечелили огромните суми от 670 000 лева, три са свързани с Петър Коларов. "Той работи в медия. Три от финансиранията са свързани с едно лице. Става дума за над 2 милиона лв. единствено за тази година, които са отишли в Неправителствени организации, в които има свързани лица. Тоест един човек най-вероятно е управлявал цялата работа.

Част от финансиранията към НПО-тата са в действителност на спортни действия. Спомена се, че през всички тези години "ИПОН " е взимал пари по Програмата за неправителствените организации, макар че е състезателен клуб.

Другият състезателен клуб, който е бил финансиран от самото начало като състезателен клуб, става дума за ММА, става дума за Станислав Недков - Стъки. Освен че е взимал по 200 000 лева годишно за финансиране на спортния клуб, а най-после взима и 220 000 към този момент като Неправителствени организации, от които 120 000 лева единствено през тази година.

' "С тези над 1 милион лв. финансирането, което Стъки е получил, може да разберете за какво стачкува пред президентството, а не пред Министерството на спорта ", добави Кутев.

Той акцентира, че оттук насетне не би трябвало да се позволява пари да бъдат раздавани по този метод.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР