Преди хилядолетия фараони са строили пирамиди в Египет, за да

...
Преди хилядолетия фараони са строили пирамиди в Египет, за да
Коментари Харесай

Пирамиди, фараони, президенти и пилони… frognews.bg

Преди хилядолетия фараони са строили пирамиди в Египет, с цел да възвеличаят своето ръководство и великолепие, жадуващи да надхитрят времето и поколенията да съдят за тях по грамадните каменни монументи и насъбраните вътре съкровища. Колкото по-голяма пирамида, толкоз по-епично ще да е ръководството на въпросния фараон строител.

Учените от дълго време са потвърдили, че няма връзка сред тези неща: каменните грамади не подсигуряват мъдро и героично ръководство.

 

Нещо такова се случва с пилона на Рожен. Той е наименуван „ Паметник на Обединението “, макар, че раздели българите във връзка с потребността от него. Не са малко хората, смятащи концепцията за грандоманщина и изтребване на комплекси.

 

Присъствието на Гвардейския внушителен оркестър, Представителния отбор на Въоръжените сили и Българска телеграфна агенция като формален медиен сътрудник ускоряват тези подозрения.

 

Фараоните в античен Египет не са разчитали на илюзията, че сплотяват народа. Откровено са обслужвали своята самовлюбеност и възприятие за великолепие.

 

Да преговорим: пилонът в Родопите е висок 111 метра – най-голям в Европейски Съюз, съгласно уредниците. Издигането му е отдадено на две годишнини - 111 години от освобождението на Родопите и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание.

В основата на пилона е инсталирана плоча с гравирани завещания от 28-те административни области на страната и капсула на времето с послания към бъдещите генерации. Още по времето на служебния кабинет на президента Румен Радев регионалните администрации бяха оповестили конкурс за лозунг на всяка област, който да бъде вграден в основите на пилона, публично самодейност на фондация " Наследство в бъдещето ".

 

Лозунгите и посланията припомнят начинания като „ Знаме на мира “ на Людмила Живкова и вграждането на послания до монументи и други обекти от времето на Тодор Живков и Леонид Брежнев. „ Чинията “ на Бузлуджа, която символизира " историческата роля на Българска комунистическа партия " за реализиране на „ златен век “ за българите, също бе строена с „ доброволни вноски “, посредством по този начин нареченото самооблагане. Сега регионалните управи, а тогава окръжните комитети на Българска комунистическа партия - каква е разликата...

 

Изправен нощес гордо пред пилона президентът Румен Радев споделил: " Днес ние споделяме не на нихилизма и безродието, които катастрофираха в своето непочтеност с опитите си да охулят и пречупят тази самодейност ". Думите му са публикувани от неговия прессекретариат.

 

Нехаресващите пилона са наречени нихилисти и безродници и прочие тежки, обидни думи. Злобни.

Защото имаме мнение, което не съответствува с Вашето, господин Президент?

 

Обединител? Не – фараон.

 

Помните ли шлагера на Володя Стоянов от зората на чалгата?

 

" Пирамиди, фараони " се споделяше.

 

- Ало, България, Варна, какво става при вас?

- Оооо, велики фараоне, индивида взе парите и...

 

Припев: Пирамиди, фараони и балъци за милиони.

Куче влаче, автобус, следа няма няма хей. (х2)

 

Човека взе парите, сподели: " Чакай малко. ",

хвана самолета, дръжте му петите.

Човека взе парите, сподели: " Чакай малко. ",

хвана самолета, чакай да се върне.

 

Припев:............

 

Я подай ми мале тенката пушка!

 

Кукувица гука под зелена бука,

няма да ни стигнат още 100 години.

Нагоре е високо, надолу е надълбоко,

 в София е тесно, няма към този момент елементарно.

 

Припев:................

 

Балъци за милиони? Още ни имат за такива. На това ли разчитат Радев и съидейниците му?

 

Помнете ми думата, че формалният основател за повдигането на пилона, някакъв ръководител на съюз ли на асоциация ли на овцевъдите, ще е измежду създателите на политически план или партия, свързвани с президента.  

 

Пирамиди, фараони – хей!...

 

Не се подвеждайте, нещата са доста по-сериозни.

 

Огнян Стефанов

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР