Преди години шофьорите бяха принудени да използват какви ли не

...
Преди години шофьорите бяха принудени да използват какви ли не
Коментари Харесай

Невероятно, но факт таблетки за съдомиялна машина помагат на шофьорите през зимата

Преди години водачите бяха принудени да употребяват какви ли не трикове, с цел да улеснят пътуването си, изключително през зимните месеци. Сега огромна част от проблемите са решени с помощта на оборудването на актуалните коли, само че някои въпреки всичко остават. Сред тях, да вземем за пример, е затруднената видимост, когато предното стъкло е замръзнало или съществено зацапано. Затова и ви предлагаме едно решение на този проблем.

Дори актуалните химикали в течността за чистачките, предопределени да разтопяват леда и мръсотията по стъклото, при мощни снеговалежи и пръски от пътни реагенти, не могат да се оправят със дилемите си. Вместо чисто стъкло водачът има пред себе си  " пелена “ от насъбрана мръсотия и е заставен непрестанно да пръска течност. Това води до нейното бързо консумиране, което постанова постоянно зареждане.

Има обаче и по-ефективен и по-важното – по-евтин прийом за справяне с казуса. Говорим за таблетки за кухненски съдомиялни машини. Те включват специфична сол, еликсир и детергентни компоненти, които разрешават съвършеното почиствана даже на засъхнали и мощно нечисти съдове. Те могат умерено да се употребяват и за предното стъкло на автомобила.

За задачата няколко капсули се разтварят в три литра топла вода, след което просто се смесват с наличната течност за чистачки. Почистващите свойства на подобен разтвор се усъвършенстват доста. Единственият проблем е, че ако новата примес остане дълго време при ниски температури, може да замръзне. Но при по-продължително пътешестване, тя бързо ще бъде изразходвана.

Капсулите от съдомиялната машина имат и други преимущества. За разлика от зимната течност за чистачки, която на някои места е със подозрително качество, те не миришат и не вредят на човешкото здраве. Но пък измиват предното стъкло доста по-добре. А също така са и по-евтини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР