Преди години онлайн търговията едва не оставя Матю Молдинг без

...
Преди години онлайн търговията едва не оставя Матю Молдинг без
Коментари Харесай

Предприемачът, станал най-новият милиардер в Англия от продажбата на DVD-та и протеини на прах

Преди години онлайн търговията едвам не оставя Матю Молдинг без пукната пара. Днес точно този бранш съумя да подреди британецът измежду най-богатите хора освен на Острова, само че и в Европа.

Акциите на интернет оператора THG Holdings, чийто създател е предприемачът, са поскъпнали с 25% по време на дебюта на компанията на борсата.

Първичното обществено предложение на книжата разреши на сдружението да притегли 1,9 милиарда паунда или 2,4 милиарда $ пресен капитал и се трансформира в най-голямото IPO на лондонската борса от юни 2017 година. В резултат на това Молдинг влезе в групата на милиардерите с общо 2 милиарда $, написа Bloomberg.

Предприемачът, който публично е най-новият супербогаташ във Англия, е учил индустриална стопанска система в университета в Нотингам, а по-късно е работил в екипа на милиардера Джон Каудуел. През 2004 година, дружно със съдружника си Джон Галемор, той основава The Hat Group или по-известна като THG.

Първоначално те продават CD-та и DVD-та, а през днешния ден ръководят онлайн платформи, като Coggles.com и Myprotein.com, където се продават артикули за хубост и за здравословно хранене.

След като групата пусна към 376 милиона акции или 35% от книжата си на борсата, в този момент тя е с пазарна капитализация в размер на 6,1 милиарда паунда. Освен в нея, Моулиг държи дялове и в друга компания в региона на капиталовия бизнес.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР