Преди години на спирка в Люлин пред мен млад мъж,

...
Преди години на спирка в Люлин пред мен млад мъж,
Коментари Харесай

Ваня Григорова с докосващи разкази за домашно насилие и неглижирането на проблема в обществото

Преди години на спирка в Люлин пред мен млад мъж, аз бях дете, преби приятелката си. Тя единствено се опитваше да защищити лицето си. Никога няма да не помни ужаса в очите й, явно не я беше боязън от ударите сега. Очакваше нещо доста по-страшно по-късно. Когато няма да има очевидци.

Има доста случаи на домашно принуждение, за които знам. Но тъкмо този не мога да схвана напълно. Не са женени, нямат дете, поради което постоянно дамата търпи. И това държание е необяснимо. Поне не намирам обективно пояснение. Освен в надълбоко заложеното и в мъжа, и в дамата схващане, че нещата просто стоят по този метод. Ако той се ядоса, ще мълчиш и ще изпълняваш. Ако ти каже, ще убиваш дори. Но няма да противоречиш! Защото ще го ядосаш още повече, а тогава...
Недейте да мълчите, НЕ съдебна техническа експертиза САМИ - приказват дамите, чиято храброст е образец за обществото ни (ВИДЕО)
По данни на Организация на обединените нации към март 2021 година близо 736 млн. дами – една от всеки три дами в света, е подлагана на някаква форма на принуждение прочие..

И в случай че това се изкоренява по-трудно и е нужно осъзнаване и от страна на дамите, че не трябва да търпят, то за тези, които желаят да изоставен стаите, които към този момент не са дом, би трябвало да има метод да го създадат. А няма. Няма място, където да се подслони с децата си (без деца е една степен по-възможно). Няма общинска жилищна политика. Няма по какъв начин да й бъде обезпечена работа, с цел да се устоя и да си стъпи на краката. Няма законови благоприятни условия да получи тя ИКОНОМИЧЕСКА НЕЗАВИСИМОСТ, с цел да може да се отърве, споделя икономическият консултант на КТ Подкрепа.

" Преди десетина дни сестра ми чула жена под балкона, която в телефонен диалог с някого разтревожена пита " но вие към този момент не живеете ли тук ", след което се отдалечила с едно пликче багаж плачейки, явно останала ненадейно на улицата измежду нощ. Съвсем скоро по-късно сестра ми вижда съседка (младо семейство, доста благи и двамата, с малко дете) с подуто лице и насинени очи. Момчето другояче е пъклен благо и услужливо... През лятото аз виках полиция за съседи, в които имаше пъклен скандал, а дете пищеше неистово я от смут, я от болежка. Полицаите пристигнаха (знаеха къде идват, не за първи път очевидно), беше подписан протокол и толкоз. Докато и тя не изхвърчи от балкона. Или не я намерят в куфар.

Не сте виждали семейство, в което се упражнява принуждение? Психическо или физическо. Вижте очите на съседката, може би има малко повече грим. Или носи слънчеви очила, без да има слънце. Вслушайте се във виковете. Може би не се карат просто кой канал на малкия екран да пуснат. И тя не пищи, тъй като я е щипнал по дупето.

Наскоро след поредна жертва на домашно принуждение се чух с позната. Разказа ми за това, че всички знаели за нейна другарка от учебно заведение, подложена на непрекъснат тормоз у дома. Двете се видели, момичето разказало за последните побоища и мислели какво да създадат. Една седмица след този диалог била мъртва. Това бил тласъкът на моята позната да стане служител на реда, с цел да оказва помощ на дами в неволя. Дано има повече такива служители на реда. Но и те би трябвало да имат опция да се намесят дейно. Сега доста варианти, с изключение на да накарат насилника да подпише протокол, че " няма повече по този начин другарко ", няма...
Поредно ликвидиране на млада жена в София, точно на Международния ден за битка с насилието
Млада жена е била убита в София,а причинителят е арестуван, показва Дарик, като се базира на информация от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Сигнал...

Често ставаме очевидци на спиралата, която води към нещастието, само че не я разпознаваме. Защото бъдещата жертва се срами да признае даже пред себе си, че май любовта на нейния живот се е трансформирала в нейн персонален инквизитор. А даже да я разпознаваме, тъй като тя не се тормози да каже, че е жертва, няма какво да създадем, с цел да предотвратим предизвестената гибел.

Толкова ли са неприятни мъжете, които правят закононарушенията? Не са. Те също са жертви. На възпитанието, което са получили. На постоянно изцяло нелогичната ревнивост, която ги връхлита. Те също имат потребност от помощ, с цел да съумеят да станат естествени.

Днес още веднъж е била убита жена. В Международния ден за битка с насилието над дами. И до момента в който представителите на днешния митинг разказваха персоналните си истории, а зад мен жена плачеше, явно изживявайки отначало нещо, случило се с нея, някакви гъзове от БНС, твърди се, взеха решение, че ще бъдат огромните герои, в случай че се врежат в митинга и застанат начело. За да се наложат. Полицаите ги водиха, а медиите отидоха да отразяват ТЯХ. Защо? Защо им дадохте гласност за следващ път? Жълтината не е публицистика. Всеки би трябвало да осъзнае личната си роля в построяването на нетърпимост към насилието. "

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР