Преди години министър Евдокия Манева каза знаменателната фраза: „Аз заради

...
Преди години министър Евдокия Манева каза знаменателната фраза: „Аз заради
Коментари Харесай

Петко Ковачев: В МОСВ „машината се смазва“ под един и същ лайтмотив

Преди години министър Евдокия Манева сподели знаменателната фраза: „ Аз поради Министерство на околната среда и водите няма да спра нито една бизнес активност! “ Това е лайтмотивът на екоминистрите оттогава до в този момент. Този лайтмотив не е обвързван единствено с схващане, а и със „ смазване на машината “. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ изпълнителният шеф на Института за зелена политика Петко Ковачев.

Вижте цялото изявление с Петко Ковачев тук:

https://www.youtube.com/watch?v=s2irLficWy0&feature=youtu.be

В изявлението Ковачев сподели още:

Министерство на околната среда и водите утвърждава планове, с прилежащи екологични решения. Ако гръмне някой огромен скандал, то е, тъй като някой не е „ смазал “ добре машината.

Борисов се закани, че ще разрине старите скандални заменки, като „ Камчийски пясъци “, да вземем за пример, а се оказа, че се появяват нови. И то постоянно по крайбрежието или в други нтересни курортни местности. Последната спекулация е в „ Свети Влас “.

Във водите има да гърми още доста, там са забъркани компании от строителния отрасъл. Има и любопитни вложения в чистотата на въздуха.

Ние, споделят хора от строителния отрасъл, не сме рушветчии, политиците ни натискат да даваме.

Много забавен беше казусът при закупуване на рейсове с по-висок евростандарт. В София и Стара Загора офертите за едни и същи автобуси бяха с разлика в цената от 200 хиляди на численост.

Нено Димов може да падне жертва, както и да стане воин, зависи от интерпретациите на проблема. Министерство на околната среда и водите е основател на екологичното законодателство и реализира надзор върху осъществяването му. Ние от доста време предлагаме контролът да се изведе отвън министерството в самостоятелна държавна организация, която да не е подчинена на министерството, да управлява и неговите дейности.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР