Преди години Марк Зукърбърг закупи над 5000 декара земя на

...
Преди години Марк Зукърбърг закупи над 5000 декара земя на
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг строи имение с бункер, който може да устои на въздушен ядрен взрив

Преди години Марк Зукърбърг закупи над 5000 декара земя на хавайския остров Кауаи за 170 милиона $. Тази повърхност е двойно по-голяма от страната Монако. Върху земята милиардерът стартира огромна строителна активност, която през днешния ден е покрай привършване.
Комплексът на създателя на Фейсбук коства над 100 милиона $. Имението има лични водни, хранителни и енергийни източници. Освен надземна част, то има и голям бункер. Очертава се това да бъде един от най-скъпите персонални строителни планове в актуалната история. Общата му цена надвишава 270 милиона $, твърди изследване на Wired.
Комплексът се състои от солидна каменна ограда, вътрешни бариери за сигурност и дузина помощни здания. В края му са ситуирани две централни имения. Те са свързани между тях с под земята тунел. Той води до бездънен първокласен бункер, чийто под земята етаж е 500 квадратни метра. Съобщава се за съществуването на секрети спешни изходи.Подземието е проектирано да издържи въздушен нуклеарен гърмеж, тъй като има херметическа стоманобетонна врата, която тежи над звук.
Строители разговаряли със списанието, споделят, че постройките в комплекса са шумоизолирани и имат секретни ключалки. Достъпът се реализира с код или с биометрични данни. Камерите са на всички места, а някои от постройките имат и замаскирани секрети порти.
Само най-малката постройка в комплекса разполага с 20 камери за наблюдаване.
Имението в Кауаи демонстрира, че изпълнителният шеф на Meta може да се приготвя за световен апокалипсис. Строителните проекти разкриват, че комплексът може да е изцяло самодостатъчен.
Комплексът има личен източник за вода, помпена станция и голям контейнер за съхранението й. Храната се обезпечава от намиращо се в комплекса ранчо и обширни ферми. Имението е и със личен източник на електричество. Всички служащи са подписали прецизен контракт, който им не разрешава да разкриват детайлности за работата си. Информацията за " апокалиптичното " имение на Зукърбърг не е съответна, а единствените елементи са разкрити от строителните проекти. Много е евентуално комплексът да включва подземни елементи, които не са разказани в тях.
Припомняме, че част от земята за имението на милиардера бе добита посредством правосъден напън над локалните поданици. Марк Зукърбърг заведе каузи против няколко хавайски фамилии, които в началото отхвърлиха да продадат земята си, написа dir.bg.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР