Преди година Владимир Путин заяви, че Русия се нуждае от

...
Преди година Владимир Путин заяви, че Русия се нуждае от
Коментари Харесай

Путин обеща икономически пробив. Руснаците все още чакат

Преди година Владимир Путин съобщи, че Русия се нуждае от " стопански пробив ". И уточни пред съгражданите си, че прогнозата се усъвършенства. Но това не се случи, написа Bloomberg.

Когато Путин още веднъж се изправи пред камерите този четвъртък, той няма да желае да спомене, че растежът от 1,8%, който даде обещание, най-вероятно няма да надвиши 1,3%. Дългоочакваното възобновяване на виталния стандарт, който той даде обещание, също остава мираж.

Правителството му се надява, че обстановката ще се усъвършенства през идната година, когато по-високите обществени разноски и по-ниските лихви ще подкрепят растежа на стопанската система до към 2%. Целта на Путин за 3% остава далечна фантазия, споделят икономисти.

" Това в действителност ще бъде предизвикателство ", споделя София Донец, икономист в Renaissance Capital в Москва, която даде една от най-оптимистичните прогнози за 2020 година " Ние сме застаряваща стопанска система и ще имаме потребност от реструктуриране на стопанската система, с цел да увеличим растежа ", споделя тя.

Путин се надява на по-бърз напредък след пет години на намаляващи приходи за руснаците, което натежа над рейтинга му и провокира митинги тази година.

Данните, които се чака да бъдат оповестени през днешния ден, най-вероятно ще покажат нарастване на действителните заплати от 3,3 % през октомври, което усъвършенства прогнозата за идната година.

Инфраструктурната стратегия на стойност $400 милиарда, която трябваше да стартира още тази година, можеше да помогне, само че бе забавена поради разногласия по какъв начин да бъдат изхарчени парите.

Прогнозата за икономическия напредък на Русия през 2019 година е за 1,2 % и 1,6 % за идната, съгласно изследване на Bloomberg. Индустриалното произвеждане пораства с едвам 0,3 % през ноември, надалеч под прогнозите за 2,6 %. Министерство на стопанската система предизвестява, че и през последния месец на годината обстановката няма да се усъвършенства.

Добрата вест на икономическия фронт тази година е спадът на инфлацията, която падна под задачата на централната банка от 4%. Реалният наличен приход обаче се възвръща постепенно - макар че през годината бе изменена формулата, по която се пресмята, което трябваше да донесе по-добри данни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР