Преди година, в Интернет се появи информацията, че полското студио

...
Преди година, в Интернет се появи информацията, че полското студио
Коментари Харесай

Bloober Team отказаха да бъдат придобити

Преди година, в Интернет се появи информацията, че полското студио Bloober Team (Layers of Fear, The Medium, Observer) търси интензивно огромен вложител за компанията да бъде добита. Изглежда, че репортажите за това са правилни, тъй като от борда на самото студио обявиха тази седмица, че са се отказали от тази си концепция. Решението на мениджмънта на Bloober звучи повече от разумно, вземайки поради триумфите, които студиото жъне с всяка своя последваща игра. Но има и още нещо: хората от самостоятелното студио желаят да запазят своята креативна независимост.

„Компанията взе решението да не продължава диалози с евентуални вложители от промишлеността, които имат интерес от придобиването на мажоритарния дял в студиото, поради високата степен на риск, която съществува от това да не осъществя своите стратегически цели“, пишат в особено изказване в локална медия Bloober. „Към сегашния миг, това би било несъстоятелно предвид на културата на нашата организация и би понижило в забележителна степен евентуалния растеж на полезностите на компанията в идващите години, изключително вземайки поради досегашните планове, осъществени дотук и бъдещите такива“.

Съобщението на управлението на Bloober може да се преведе умерено, като „имаме задоволително пари и сигурност, с цел да останем независими“. А и цифрите го демонстрират. The Medium се оказа голям триумф за скромното студио. Играта може да се похвали с това, че се подреди измежду най-големите дебюти в Steam през тази зима, а също така, нейните основатели, че тя е съумяла да върне вложените в нея средства още в премиерния си ден. И освен това, Bloober оповестява, че има желанието да прави вложения в други компании.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР