Преди година Стефанос Циципас спечели младежкия Мастърс в Милано и

...
Преди година Стефанос Циципас спечели младежкия Мастърс в Милано и
Коментари Харесай

Циципас: Близо съм да бъда коронован като шампион от Големия шлем

Преди година Стефанос Циципас завоюва младежкия Мастърс в Милано и даде поръчка, че може да бъде най-хубавият представител на „ Следващото потомство “. Днес 21-годишният грък е първенец на Nitto ATP Finals в Лондон. И е подготвен за още по-голяма крачка в близкото бъдеще.

“Чувствам, че играта ми се усъвършенства с времето и имам вяра, че съм в действителност близо да бъда коронован като първенец от Големия шлем “, съобщи международният №6 на конференцията след триумфа над Доминик Тийм в борбата за купата в „ O2 Arena “.

„ Знам, че споделям мощни думи, само че усещам, че числя се тъкмо там. Състезавам се против най-хубавите играчи в света. Количеството изпитание и работа, което поставям всеки ден, заслужава сходен резултат “, сигурен е първенецът в Лондон.

#ATPFinals
#Tsitsipas: " Con #Thiem è stata una battaglia. Vincere le Finals è un sogno " #SkySport #SkyTennis pic.twitter.com/nUCCvryFYg
— Sky Sport (@SkySport) 18 ноември 2019 година Стефанос Циципас подвигна най-значимата купа в своята кариера, откакто реализира цялостен поврат над Доминик Тийм в борбата за трофея на финалния Мастърс в Лондон. В своето дебютно присъединяване на Nitto ATP Finals 21-годишният грък стигна до мечтания свършек в мач, трансформирал се в същински театър – 6:7(6), 6:2, 7:6(4).

След като победи в Милано предходната година, Циципас изигра необикновен шампионат на Australian Open. Победи Роджър Федерер и стигна до полуфиналите в Мелбърн. Сега е подготвен за нова, още по-голяма стъпка в „ мейджърите “.

„ Иска ми се да мога да предскажа бъдещето, само че не мога. Мислите ли, че съм предсказал, че ще бъда на полуфинал на Australian Open – първият шампионат от Големия шлем за годината? Това се случи изцяло ненадейно за мен. Да си мисля по какъв начин би трябвало да печеля тази конкуренция от Шлема в този момент – нещата не работят по този метод. Рафа го сподели в предишното: „ Не играя да печеля шампионата, играя да победя във всеки един мач “.
 „ Ето по този начин работят нещата. Не ми се желае да мисля прекомерно надалеч в бъдещето, когато играя в дадена конкуренция, тъй като не всеки път се получава това, което искаш “, сподели Циципас, с което показва, че въпреки всичко е останал крепко стъпил на земята.

Гъркът се трансформира в шестия най-млад първенец от конкуренцията и първия от 2001 година насам, когато трофеят стана владеене на Лейтън Хюит. Освен това Стефанос надигра всеки един представител на сегашния топ 10 най-малко по един път през 2019 година Той приключва сезона под №6 с 54 победи, което го слага на второ място с Новак Джокович – единствено Даниил Медведев има повече триумфи през тази акция (59).

Циципас върна лентата обратно към Next Gen ATP Finals, които завоюва предишния сезон в Милано. Според него точно този шампионат е дал старт на неговата тенис приказка.
 Епична борба, поврат и успех на Циципас в Лондон (видео+галерия) „ Отидох с доста самочувствие на финалите на „ Следващото потомство “, като знаех, че съм един от най-хубавите и че мога да се оправя в действителност добре. Тръгнах си с трофея. Чувствах се необикновено разчувствуван за идващия сезон, тъй като победих най-младото потомство играчи. Мисля, че това ми даде голям тласък. Свежа кръв – те постоянно се борят повече и са нови в играта, тъй че за мен бе страхотна първа опция да видя по какъв начин се случват нещата в Мастърсите “, сподели 21-годишният тенисист.

В Лондон гъркът излезе първи от тежка група с Надал, Медведев и Зверев, а на полуфиналите надви над Роджър Федерер с 6:3, 6:4. Решителната крачка бе направена против Тийм, с което Циципас взе реванш за изгубения край в Пекин преди месец тъкмо от австриеца.

„ От начало бях разчувствуван единствено да бъда част от прекарването на Nitto ATP Finals. За мен това беше нещо огромно. Сега съм първенец и не знам по какъв начин да го обясня. Наистина не усещам нищо, тъй като страстите са толкоз доста. Спомням си по какъв начин гледах събитието по малкия екран и си мислех: „ О, тези момчета са изиграли анормален сезон, с цел да играят тук “. А в този момент съм в позицията на първенец, тъй че възприятието е неповторимо “, показа Стефанос Циципас.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР