Преди година Honor се отдели от Huawei, за да избегне

...
Преди година Honor се отдели от Huawei, за да избегне
Коментари Харесай

Honor е новият лидер в Китай

Преди година Honor се отдели от Huawei, с цел да избегне глобите, наложени от Съединени американски щати върху търговията на компанията-майка, и към този момент може да се похвали, че сполучливо заема нейната позиция в родния Китай.

През първите три месеца от началото на 2022 година Honor е отчела растеж на продажбите си от 205% на годишна база и е продала 15 милиона устройства, сочат данни на Canalys. 

Така компанията е съумяла да се изкачи на челната позиция по продажби на смарт телефони в родния Китай, която преди време принадлежеше на Huawei. 
 Снимка 572368
 

Honor е съумяла да изпревари Oppo и Vivo, които завзеха обилни елементи от пазара в Китай на фона на компликациите на Huawei. 

В края на първото тримесечие на годината Honor към този момент държи 20% от пазара в азиатската страна, изпреварвайки даже Apple, която се радва на мощни продажби в Китай през последната година. 

По данни на Canalys Oppo е вторият максимален производител в страната с пазарен дял от 18%, като толкоз е делът и на Apple, която се подрежда на третата позиция. 
 Снимка 559739
 

Xiaomi наподобява към момента не съумява да се наложи толкоз дейно на родна територия и заема петото място с пазарен дял от 14%, а на четвърто е Vivo с дял от 16%.

Големият въпрос обаче е дали Honor ще успее да придвижи триумфа си и на запад, а за какво не и да огледа към купата на водещ производител на телефони в международен проект, която Huawei съумя да грабне, само че единствено за едно тримесечие през 2020 година
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР