Преди година бурният фейсбук профил на Слави Трифонов задаваше дневния

...
Преди година бурният фейсбук профил на Слави Трифонов задаваше дневния
Коментари Харесай

Слави да изтъргува песните, бенда и Тошко

Преди година бурният фейсбук профил на Слави Трифонов задаваше дневния ред. А след изборния неуспех и изчегъртването, което суверенът му наложи, стана изключително спокоен. Разреди мненията си до профилактични включвания. Последното от тях обаче бе доста забавно. Трифонов предложи да създадем прагматична договорка - да " пуснем " Северна Македония в Европейски Съюз като в подмяна на това желаяме рухване на визите за Съединени американски щати и мигновено влизане в Шенген.

Тази договорка е прекомерно забавна. Най-напред: самата концепция за договорка. Лидерът на " ИТН " черпи патриотична меродавност от това, че е подписал предлагането си с " Така мисля аз, Станислав Тодоров Трифонов, жител на България " (това съгласно мен ще е новата топ фраза, както преди време се повтаряше " суверен " до обратен тласък.) Но вместо сходна на патоса в подписа патриотична меродавност, която би трябвало да отстоява някаква кардинална позиция, обвързвана с историята, Трифонов предлага друго. То е неисторическо и непатриотично: предлага далаверка. Далаверката се предлага с ампломб и даже горделивост от проявената ловкост. И освен това - далаверката в случай че бъде задоволена, би могла изцяло да измести историческите условия и техния кардинален залог. Тези условия са аршин, само че са подобен, единствено в случай че не могат да се продадат. Възможността за договорка прекъсва патриотичните пълномощия. Така мисли той, Станислав Тодоров Трифонов, жител на България.

Малко по-късно Трифонов посочи, че в действителност ние не сме разбрали предлагането му, и че въпреки всичко той не би отстъпил от нуждата от исторически самопризнания на съседите. Накрая стана като изявлението в " Льо Монд " - публицистите не са съумели да схванат Трифонов, постанова се да им се налее ум за това на какъв ум е бил, когато е рекъл нещо. И те да се научат да схващат сетнешния му ум, вместо сегашния. 

Нещата обаче повече наподобяват на друго - на акция на Трифонов по връщането на гласо. Онези гласове, които таман бе взел, само че след Николай Василев, Петър Илиев и доста други фалове, бързо разпредели назад към донорите си - патриотичните обединения от остарял вид. Само че в този момент сгреши още повече - опитът му въпросът с Македония да се трансформира в договорка ще отблъсне таман тези гласоподаватели.

Остава да чакаме още няколко прехвърляния: подмяна на песни, бенд и Тошко Йорданов в реципрочно стойностни благоприятни условия. Да кажем - долуподписаният Станислав Тодоров Трифонов, жител на България, предлага дуетът му с Криско бъде приет за общоприетоо несъвършен, единствено в случай че някой насреща съобщи, че на държавно равнище в чужбина считат същото за песните на Ариана Гранде. И нито стъпка обратно.

Между другото, наподобява подходящо.

 

Автор: Райко Байчев

Още от АКТУАЛНО:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР