Преди година 14-годишно момиче, задържано в поправителен дом на МВР

...
Преди година 14-годишно момиче, задържано в поправителен дом на МВР
Коментари Харесай

Задържаха година по-късно полицай, блудствал с 14-годишна и още 5 момичета

Преди година 14-годишно момиче, арестувано в изправителен дом на Министерство на вътрешните работи за противообществени прояви, показа, че е станала жертва на полово посягане от 48-годишен служител на реда. След следствие той беше отхвърлен от работа и му беше наложена мярка за неотклонение домакински арест. В края на предходната година Окръжният съд във Велико Търново реши да вкара под стража служителя на реда. Причината – още пет девойки свидетелствали, че 48-годишният Явор Дянков е имал полов контакт с тях, до момента в който са били под негов контрол.

Преди ден Дянков апелира това разпореждане пред Районния съд в Горна Оряховица, където към този момент беше с белезници. Няколко дни след задържането на служителя на реда родителите на 14-годишното момиче проговориха пред NOVA.

" На нас ни споделиха, че е имала контакт с него. Никой не е споделил, че е имало принуждение. Тя се била съгласила. Била е уплашена ", споделиха родителите.

Сигналът, че служителят на реда е имал сексуален контакт с момичето идва от малолетната. Споделила е пред психолог, че 48-годшният Дянков ѝ е протегнал ръка полово, до момента в който ѝ помагал да учи в приемника на Министерство на вътрешните работи. „ Казала по какъв начин хубаво знаел британски. И си говорели на британски. Помагал ѝ за дилемите. Каза, че като си тръгнем, ще учат за философията на Ренесанса ", показват родителите на момичето.

Два дни след този диалог служителят на реда е задържан на работното си място, освен поради тези показания. Камерите за видеонаблюдение в приемника били изключени в избран миг от денонощието, за който момичето е твърдяло, че е имало полово посягане над нея.

Първоначално задържан, 48-годишният служител на реда беше освободен след 24 часа. Мъжът е от 20 години в системата на Министерство на вътрешните работи и прекара дълго време в дома си без обвиняване. Още при започване на случая брачната половинка му, отхвърли коментар от негово име. В Районния съд на Горна Оряховица Дянков също резервира безмълвие. Както и юристът му.

От прокуратурата обявиха, че по време на следствието се появили данни за полови връзки с още пет девойки в интервала 2019 – 2023 година В рамките на делото, което още не е тръгнало, се чака да бъдат разпитани близо 50 девойки, които са минали през приемника на Министерство на вътрешните работи за последните 10 години. Много от тях към този момент са пълнолетни. А що се отнася до последния случай - имало доказателства за виновност и под формата на генетичен материал. Законът планува затвор над 5 години, в случай че бъде потвърдено блудството на мъжа с 14-годишното момиче.

На този стадий, жалбата на служителя на реда пред Районният съд в Горна Оряховица, с която желае по-лека мярка, не беше почетена и той остава за непрекъснато в ареста.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР