“Преди един месец зададох въпрос към служебния министър, д-р Асен

...
“Преди един месец зададох въпрос към служебния министър, д-р Асен
Коментари Харесай

Валери Митов с въпрос към здравния министър относно проверките за райски газ


“Преди един месец зададох въпрос към служебния министър, доктор Асен Меджидиев, по отношение на държавния здравен надзор по съблюдаване на законовите забрани за продажба и приложимост на диазотен оксид (райски газ) на територията на област Габрово. Получих следния отговор: “За интервала от 5 август 2022 година до сегашния миг, на територията на област Габрово са осъществени 215 инспекции, като при инспекциите не са открити продажба и приложимост на диазотен оксид (райски газ), с други думи - няма нарушавания. ” ” Това съобщи по време на парламентарен надзор от трибуната националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Валери Митов.
Социалистът зададе въпроси към здравния министър по отношение на държавния здравен надзор по съблюдаване на законовите забрани за продажба и приложимост на диазотен оксид (райски газ) на публични места: “При осъществяване на инспекция на публични места и нощни заведения, по какъв метод се открива дали при намирането на балони в тях има божествен газ или различен тип газ ”, попита той.
Митов зададе въпрос дали Регионалните здравни инспекции разполагат с нужната техника за определяне на типа газ.
След отговора на проф. Христо Хинков, Валери Митов съобщи: “Това е доста сериозен проблем за Регионалните здравни инспекции, като би трябвало да се намерения по какъв метод може да се реши, защото знаете, че по нощните заведения и клубове се прави безпрепятствана продажба на божествен газ. ”
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР