Преди Движението за права и свободи да обявят, че ще

...
Преди Движението за права и свободи да обявят, че ще
Коментари Харесай

Осман Октай пред ФАКТИ: Присъствието на Пеевски създава мощна изолация на ДПС- и в парламента, и в страната

Преди Движението за права и свободи да разгласят, че ще имат лична кандидатура за президент, познавайки кухнята и манталитета вътре в партията, аз още тогава споделих, че те ще имат този път лична кандидатура. И дори споделих, че най-хубавият вид за тях е да предлагат самия Доган. Ако желаят да активизират гласоподавателите в една комплицирана за тях обстановка, когато са освен във вътрешен спор с всички останали жители и политически обединения, само че са и в спор на интернационалното поле. Особено след оповестяването на Пеевски по глобите " Магнитски ".
Това сподели пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ политическият анализатор Осман Октай.

С тази провокация на Делян Пеевски в две листи на Движение за права и свободи те непосредствено се конфронтират с американския департамент и Америка. А хората, които ми се обадиха от Истанбул разтревожени, споделят: " Нашият Ердоган, диктаторът, също се опитваше да се опълчва на Америка. А стопанската система ни рухна, откакто Америка се отдръпна. Какво би станало с Доган и модела " Доган " в една такава конфликтна обстановка? Това,че Делян Пеевски се самоналожи да бъде номиниран, и да получи имунитет, с цел да покажат, че каквото и да се случва към него- той е факторът. Мисля, че Доган и компания, Движение за права и свободи поемат голям риск за своето политическо бъдеще. Преди време Костов в едно изказване до медиите попита кой е предизвестил Пеевски, с цел да се измъкне от компаниите си, да ги трансферира. Аз тогава казах- на срещата Ерик Рубин, предпоследният дипломат на Съединени американски щати, на срещата му с Доган, е изразил тревога, че в случай че Пеевски вероятно бъде осветлен по " Магнитски " дали това би имало етническо напрежение. Доколко е значим фактор той за Доган?. И тогава аз споделих, в действителност, че Ерик Рубин е индивидът, който е споделил за Пеевски на Доган. Какво желая да кажа с този образец? До такава степен са тежки зависимостите на Доган от този модел. Вътре в страната те са предпазени от Главна прокуратура, от всички служби в България. Те за това всички обикалят медиите, в това число ГЕРБ, в това число други. Каквито и да е чекмеджета да се покажат, каквито и да е закононарушения да се покажат, те непрекъснато споделят: " Покажете, дано да има правосъдна присъда, тогава ". Те разчитат на Висшия правосъден съвет, на Главна прокуратура и на разнообразни свои позиции в разнообразни служби, че са недосегаеми. Но това към този момент се трансформира в България. Днес всички ни вкарват кое е дясно, кое е център, кое е ляво и така нататък Днес борбата е отвоюването на страната от тази мафия, която се е окопала 20 години. Аз на срещата си с президента Радев, който ме предложения в Инициативния комитет, и се съгласих да вземам участие, доста хора след това ми питаха по какъв начин може да си с толкоз доста хора в друга компания. Аз споделих: " Когато през днешния ден би трябвало да отвоюваме страната от окопалата се 20 години до последното село групировки, мафия, и партиите ръководят като групировки, ние всички би трябвало да сме обединени. Първо да отвоюваме страната и по-късно да си я преподредим по европейски правила, демократични правила.
Знаете ли за какво тези така наречен Патриотични обединения отпаднаха от Народното събрание? Защото те са като скачени съдове- долу, на общинско равнище, постоянно са прегърнати.
Хората виждат това. И в идващия парламент така наречен патриотични обединения няма да имат никакъв късмет. Нито на президентските избори, нито ще бъдат в идващия парламент. Те преиграват тематиката, само че към този момент това не им прави работа.
В момента с тази взаимозависимост, и с това, което показва моделът " Доган ", последните ходове, ще платят доста висока цена. И изключително номинацията на Делян Пеевски разтревожи толкоз доста мюсюлмани сега, тъй като осъзнават, че мафията ги използва. Всичко това занапред следва. Избирателите на Движение за права и свободи, изключително когато видяха лукса на Росенец, и когато Доган и компания закараха 5000 младежи. От там нататък доста неща се трансформираха в това изборно пространство. Позволете ми да знам, да споделям непрекъснато с хората- от Разград, Кърджали. Хората са разтревожени. Те споделят " За страдание, господин Октай, през тези 20-30години никой не ни подаде ръка от другите политически обединения. Всички се прегръщат с модела " Доган ". И на локално, и на централно равнище.
С кандидат- президент Карадайъ, мислейки, че ще се активизират, в противен случай, те ще изгубят още повече. Ще има оттегляне. Ако на предишните избори бяха към 300 хиляди, в този момент несъмнено ще паднат и на 250 хиляди гласа. И още повече, че те не може да ги компенсират в циганските секции в страната.
Сега ще обясня за какво споделям, че мюсюлманите у нас и изселниците са разтревожени от номинациите на Пеевски. До през вчерашния ден всички споделяха: " Дистанцирайте се от Пеевски, може и да преговаряме. Не единствено новата групировка. Когато имаше среща на Има Такъв Народ с Движение за права и свободи, " Демократична България " реагираха против тази среща. И всичко това унищожи връзката. Хайде в този момент да забележим, в идващия парламент, дали някой даже ще се ръкува с депутатите на Движение за права и свободи в коридорите. Ако не ги снимат Присъствието на Пеевски основава доста мощна изолираност на самата партия Движение за права и свободи от тук нататък. И в Народното събрание, и в цялата страна.

Целият диалог може да наблюдавате във видеото:



Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР