Преди две седмици д-р Елена Георгиева-Иванова беше освободена от поста

...
Преди две седмици д-р Елена Георгиева-Иванова беше освободена от поста
Коментари Харесай

Представители на Възраждане са влезли в Майчин дом

Преди две седмици доктор Елена Георгиева-Иванова беше освободена от поста краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване (КАИЛ). Д-р Георгиева-Иванова отхвърли четири оферти да продължи работа като редови доктор в клиниката, настоявайки само да бъде шеф на клиниката, без да покрива наложителното по закон условие за позицията - да е хабилитирано лице.

От " Майчин дом " показват страдание, " че доктор Георгиева-Иванова и нейният случай бяха използвани за политически цели. Подобни партийни акции са срещу ползите на лекарите, акушерите, всички чиновници, и несъмнено, против ползите на нашите пациенти ", допълниха от " Майчин дом ". Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване продължава работа, спазвайки най-високите медицински стандарти.

Преди седмица Съветът на шефовете и ръководителите на всички клиники и звена на " Майчин дом " единомислещо се опълчиха на " опити за офанзива и политизиране " на случая. От лечебното заведение приканиха да се приключи злонамерената акция против " Майчин дом ".

След освобождението на доктор Георгиева - Иванова от поста шеф на клиниката последва митинг, проведен от профсъюз " Защита ". Протестът беше пред Министерството на здравеопазването (МЗ), където протестиращите демонстрираха пред публицисти одит, осъществен в болничното заведение от звеното " Вътрешен одит " на Министерство на здравеопазването. На съвещание на парламентарната комисия по опазването на здравето предходната седмица депутатите разискаха проблема с освобождението на доктор Георгиева и резултатите от одита с министъра на опазването на здравето в служебния кабинет Асен Меджидиев. Тогава министър Меджидиев уточни, че Агенцията за държавна финансова ревизия не е установила нарушавания по данните от одита. От здравната комисия задължиха министър Меджидиев на идващото съвещание да покаже резултатите от последните три инспекции, осъществени в " Майчин дом ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР